Πέμπτη 27 Μαΐου 2010

"Αθήνα 984"

φωτο αρχείου από συνέλευση στον 984


Συνεδρίασε σήμερα το Δ.Σ. της ΔΕΡΑ, για τον «Αθήνα 984», με την παρουσία και του εκπροσώπου των συντακτών. Ανακοινώθηκε και επισήμως στους εκπροσώπους των εργαζομένων ότι θα εφαρμοσθεί ομοιόμορφη περικοπή αποδοχών στους μισθωτούς στο σταθμό, όπως επιβάλλει η σχετική αναφορά του δεύτερου φορολογικού νομοσχεδίου στα ΝΠΙΔ των ΟΤΑ.
Ειδικότερα περικόπτεται το 7% των αποδοχών κάθε είδους (με την εξαίρεση του οικογενειακού επιδόματος) και το 30% των δώρων Χριστουγέννων, Πάσχα και του επιδόματος αδείας.
Οι περικοπές ισχύουν αναδρομικά από τον Απρίλιο: στην αυριανή μισθοδοσία δεν θα υπάρξει κάποια αλλαγή, αλλά από την μισθοδοσία Ιουνίου θα ισχύσουν οι περικοπές επαυξημένες κατά το ποσό που αντιστοιχεί στους ενδιάμεσους μήνες (σε μηνιαίες δόσεις των 150 ευρώ τη φορά, αναλόγως του ποσού που περικόπτεται στον καθένα).
Επίσης η επιχείρηση σχεδιάζει οι συμβάσεις έργου που ξεπερνούν ένα όριο αμοιβής να αναπροσαρμοσθούν (προς τα κάτω) κατά την προσεχή ανανέωσή τους σε περίπου αντίστοιχο ποσοστό.

Επιπλέον, η Νομική Υπηρεσία του σταθμού θα απευθύνει ερώτημα στο υπουργείο Εσωτερικών για το τί ακριβώς ισχύει μετά την ψήφιση του Καλλικράτη ως προς το καθεστώς των δημοτικών ΜΜΕ.

Ήδη έχουν ενημερωθεί με ΕΣΗΕΑ και ΠΟΕΣΥ (το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ συνεδριάζει την Τρίτη). Επίσης είναι πιθανό να πραγματοποιηθεί σύντομα και Γ.Σ. των δημοσιογράφων του σταθμού .

Δεν υπάρχουν σχόλια: