Τετάρτη 19 Μαΐου 2010

Συνελεύσεις και κινητοποιήσεις



Συνέλευση (φωτο) πραγματοποίησαν σήμερα Τετάρτη οι συμβασιούχοι της ΕΡΤ (το σωματείο τους που καλύπτει όλες τις ειδικότητες εκτός των δημοσιογράφων).
Ως "λόγια του αέρα" χαρακτηρίστηκαν οι μέχρι τώρα αναφορές στο θέμα από κυβέρνηση και διοίκηση της ΕΡΤ. Συνεχίζει να ισχύει ο νόμος Ραγκούση που απαγορεύει τις συμβάσεις έργου από εδώ και πέρα, ακούστηκε ότι μεθοδεύεται τροπολογία, ενώ σα "δεδομένο" από την πλευρά της κυβέρνησης, αλλά και μερίδας συνδικαλιστών, θεωρείται η απομάκρυνση του 30% των συμβασιούχων, δηλαδή περίπου 350 εργαζομένων. Aκούστηκαν σκέψεις αυτό το ποσοστό να "ισοσκελιστεί" από την αποπομπή όσων εμφανίζονται ως συμβασιούχοι, αλλά δεν είναι υπαρκτά πρόσωπα στους χώρους εργασίας (αργόμισθοι, πολυθεσίτες, κλπ).
Υπήρξαν απόψεις για απεργία διαρκείας από αύριο, για κατάληψη τις μέρες του Μουντιάλ, κλπ
Τελικά θα περιμένουν να δουν την τροπολογία για να συγκεκριμενοποιήσουν τις δράσεις τους, που όπως ορισμένοι σχολίασαν "άργησαν".
Αύριο Πέμπτη οι συμβασιούχοι ΑΠΕΡΓΟΥΝ μαζί με τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ και για τις επόμενες κινήσεις τους θα υπάρξουν ενημερωτικές αναρτήσεις. Στους συμμετέχοντες στη συνέλευση διανεμήθηκε το τρέχον τεύχος των Financial Crimes.

Δεν υπάρχουν σχόλια: