Δευτέρα 10 Μαΐου 2010

Συνέλευση πίσω από τις ανάγκες των καιρών



Αναμενόμενη εξέλιξη ήταν η (από όλους στο ΔΣ) στημένη διαδικασία της συνέλευσης την ΕΣΗΕΑ, με τη στάση εργασίας που ανακοινώθηκε αργά το μεσημέρι της Παρασκευής, χωρίς περιοδείες του ΔΣ (ή έστω των παρατάξεων που συμμετέχουν σε αυτό) σε χώρους εργασίας τις προηγούμενες μέρες. Οι μόνες περιοδείες των ημερών σε χώρους εργασίας, ήταν η διακίνηση του νέου τεύχους των Financial Crimes.
Αφού παραβίασαν αυτό που μόνοι τους και μεταξύ τους συμφώνησαν και ανάρτησαν στην ιστοσελίδα της ΕΝΩΣΗΣ για εκλογές το Μάρτη και αφού άφησαν ένα δίμηνο να περάσει, τώρα έστησαν και μια «αντιπαράθεση» για τα μάτια, αφού βολεύτηκαν όλοι. Οι μεν να καμαρώνουν στο προεδρείο, άλλοι να βλέπουν να περνάνε τα μέτρα χωρίς να τα χρεώνεται (νομίζουν) παράταξη φίλα προσκείμενη στο κυβερνών κόμμα, άλλοι αγοράζουν χρόνο μέχρι να λύσουν τα εσωκομματικά τους τον Ιούνιο και άλλοι να κάθονται στη γωνία και να καταγγέλλουν εκ του ασφαλούς.
Στο θεατρικό μονόπρακτο ακούστηκαν και διαφωνίες για τις επιλογές του ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ, αλλά κανένας δεν μας είπε τί κάνουν τα πρόσωπα που στηρίχτηκαν από συγκεκριμένες παρατάξεις για να καταφέρουν να εκλεγούν.
Μικρής διάρκειας ένταση σημειώθηκε όταν θέλησαν να μιλήσουν νέοι συνάδελφοι μη μέλη, με αφορμή την επίκληση διαδικαστικών προβλημάτων, που λύθηκαν με τη σύμφωνη γνώμη της συνέλευσης και η ομιλία τους πραγματοποιήθηκε (φωτο).

Το ζήτημα των εκλογών και της μεθόδευσης της συνέλευσης, αλλά και της αναγκαιότητας απεργιών μπροστά στις επιθέσεις κυβέρνησης-εργοδοσίας-ΔΝΤ, που πρέπει να ξεδιπλωθούν και πρέπει να είναι μαζί με όλους τους κλάδους εργαζομένων (με κάλυψη από απεργιακά δελτία), τα ζητήματα των μη μελών, των ΔΠΥ, των portals κλπ, τις ΣΣΕ, τις αυξήσεις, τους συμβασιούχους, κλπ θίχτηκαν από τις παρεμβάσεις των συναδέλφων που στις τελευταίες εκλογές κατέβηκαν με το ψηφοδέλτιο «Πρωτοβουλία για την ανατροπή» (στο οποίο συμμετείχαμε κι εμείς).

Άλλωστε για να επανέλθουμε στην απεργιακή τακτική, όπως εξαιρέθηκε της στάσης εργασίας η συνάντηση των πολιτικών αρχηγών σήμερα και λίγο καιρό πριν εξαιρέθηκαν από απεργία, η συνάντηση και οι δηλώσεις Μέρκελ-Παπανδρέου, έτσι μπορεί να εξαιρεθεί ΜΟΝΟ η κάλυψη της απεργίας και έτσι και ο κλάδος να απεργεί και να διαδηλώνει ΜΑΖΙ με τους υπόλοιπους εργαζόμενους και ΜΟΝΟ η απεργία να προβάλλεται.
Η συνέλευση ξεκίνησε με 192 παρόντες (φωτο) σε σύνολο 5.190 μελών της ΕΣΗΕΑ και κατά τις 3μμ που έληγε η στάση εργασίας είχαν υπογράψει 508 μέλη, αλλά οι παρόντες ήταν σαφώς λιγότεροι.
Για το τέλος της παρακμιακής διαδικασίας, που ήταν πίσω από τις ανάγκες των καιρών, θα σας ενημερώσουμε αργότερα, αφού η λήξη της στάσης εργασίας, άφησε στο χώρο μόνο ελάχιστους συνταξιούχους να συνεχίζουν τη διαδικασία.


Υ.Γ.παρόντα τα 10 από τα 11 μέλη του ΔΣ, αφού ο κ. Τσαλαπάτης έστειλε μήνυμα ότι είναι ασθενής, ενώ λίγο μετά συνάδελφοι μας ενημέρωσαν ότι έδωσε το παρόν σε παρουσίαση βιβλίου (περαστικά, σιδερένιος και πάντα τέτοια γρήγορη ανάρρωση και γερή κράση).

Δεν υπάρχουν σχόλια: