Τετάρτη 26 Μαΐου 2010

Απεργία για απολύσεις στο Tele Time



Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου – Ηπείρου – Νήσων καταγγέλλει την παράνομη, καταχρηστική και άδικη απόλυση από τον τηλεοπτικό σταθμό «Tele Time» της Πάτρας των δημοσιογράφων Ρόζας Κοτίδη, Γεωργίας Κοσμά και Δήμητρας Κατσαϊτη.
Μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα ο τηλεοπτικός σταθμός προχώρησε στην απόλυση συνολικά 5 δημοσιογράφων (είχαν προηγηθεί οι καταγγελίες των συμβάσεων των συναδέλφων Μιχάλη Μπαϊρακτάρη και Άγγελου Κωνσταντίνου, στα μέσα Απριλίου), με το πρόσχημα της περικοπής δαπανών και της οικονομικής κρίσης.
Το μπαράζ απολύσεων στο «Tele Time» και η επιθετική αποψίλωση προσωπικού, σ’ ένα μέσο ενημέρωσης που ελέγχεται από τον μεγάλης οικονομικής επιφάνειας εφοπλιστή Βίκτωρα Ρέστη, αποτυπώνει περίτρανα την τακτική της εργοδοσίας που επιχειρεί παντοιοτρόπως να μετακυλήσει τις συνέπειες της κρίσης στους εργαζόμενους, με απολύσεις, μειώσεις μισθών και εντατικοποίηση της εργασίας.
Παράλληλα, το κλίμα τρομοκρατίας που επιχειρείται να εγκατασταθεί στους εργασιακούς χώρους, με απειλές απολύσεων, σιωπηρή κατάργηση της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και πλήρη καταστρατήγηση θεμελιωδών εργασιακών δικαιωμάτων φέρει προ των ευθυνών τους και τα ελεγκτικά όργανα της Πολιτείας, καθώς προκύπτουν κατάφωρες παραβάσεις και αδικήματα.
Ο κ. Βίκτωρας Ρέστης, ιδιοκτήτης του «Tele Time», έδωσε το πράσινο φως ώστε να μείνουν άνεργοι πέντε δημοσιογράφοι που επί σειρά ετών προσέφεραν, έναντι κατά κανόνα χαμηλών αμοιβών, στην ειδησεογραφική αναβάθμιση του σταθμού και στην αύξηση της τηλεθέασης, άρα και των εσόδων. Αυτό είναι το νέο ήθος και ύφος που θέλει να εγκαταστήσει στον χώρο των μέσων ενημέρωσης ο κ. Ρέστης;
Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΠΗΝ, ύστερα από συνέλευση των εργαζομένων στο «Tele Time», την Τρίτη 25 Μαΐου αποφάσισε, ως πρώτη κίνηση, την κήρυξη 24ωρης απεργίας στον σταθμό, για την Παρασκευή 28 Μαΐου 2010 με αίτημα την άμεση επαναπρόσληψη των συναδέλφων και το πάγωμα των απολύσεων.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Aνακοινώσεις συμπαράστασης έχουν βγάλει η ΠΟΕΣΥ και η ΕΣΠΗΤ
Δείτε την προηγούμενη αναφορά μας στο TELE TIME στο
http://financialcrimesnews.blogspot.com/2010/04/tele-time.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: