Σάββατο 5 Μαρτίου 2011

Θύμα επίθεσης κουκουλοφόρων μπράβων στη Σάμο


Στις εσχατιές του Αιγαίου, εκεί που δεν φτάνουν πάντα οι ημερήσιες εφημερίδες για λόγους καιρού ή συγκοινωνιών, εκεί που για να δεις ελληνικό τηλεοπτικό κανάλι ελεύθερης λήψης, πρέπει να είσαι ...συνδρομητής στη NOVA!!
Εκεί που εύκολα μαθαίνεις τούρκικα άνευ διδασκάλου από την τηλεόραση που πιάνει πιό εύκολα TRT αντί ΕΡΤ, κάποιοι άνθρωποι δίνουν τη μάχη της (τοπικής)ενημέρωσης. Άλλοι είναι αμιγώς επαγγελματίες στα τοπικά ΜΜΕ, άλλοι λειτουργούν ημιεπαγγελματικά εξ ανάγκης και άλλοι από μεράκι. Για να δώσουμε τα μεγέθη του νομού, για επτά συνεχή χρόνια (αλλά και φέτος) ο νομός δεν κατέβαζε την πρωταθλήτρια ομάδα ποδοσφαίρου στο περιφερειακό πρωτάθλημα λόγω οικονομικής πενίας. Επίσης η ομάδα μπάσκετ που εκπροσωπεί το νομό στη Γ΄ Εθνική, όταν αγωνίζεται στην Αθήνα, δε διανυκτερεύει σε ξενοδοχεία, αλλά σε σπίτια συγγενών και φίλων, επίσης λόγω οικονομικής δυσπραγίας. Αυτό το είδος ερασιτεχνικού αθλητισμού, στήριζε και αναδείκνυε το θύμα της επίθεσης. Μιλάμε για το Νίκο Οικονόμου, στη Σάμο, που ασχολείται με την ανάδειξη τη τοπικής αθλητικής ειδησεογραφίας του νομού (Σάμος, Ικαρία, Φούρνοι), πάντα με ήθος, ευπρέπεια και επάρκεια, μέσα από συνεργασίες με την εφημερίδα "Σαμιακό Βήμα" και το Blog samossport.blogspot.com και έπεσε θύμα επίθεσης κουκουλοφόρων μπράβων, γεγονός αδιανόητο για την τοπική κοινωνία.




ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Ο πρόεδρος και τα μέλη της Τοπικής Επιτροπής Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης Σάμου, εκφράζουν τον αποτροπιασμό τους για την άνανδρη επίθεση που δέχθηκε από τρείς κουκουλοφόρους τις πρώτες πρωϊνές ώρες της Παρασκευής 4 Μαρτίου 2011, την ώρα που πήγαινε για την εργασία του, ο συμπολίτης μας και αθλητικογράφος της Εφημερίδας «Σαμιακόν Βήμα» κ. Νίκος Οικονόμου.
«Καταδικάζουμε αυτή την άνανδρη επίθεση και εκφράζουμε την βεβαιότητα για τη σύλληψη και τιμωρία των δραστών από τα υπεύθυνα όργανα της Ελληνικής Αστυνομίας».

Σύλλογος Διαιτητών Ποδοσφαίρου ΣΑΜΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Το Δ.Σ του Σ.Δ.Π Σάμου συνήλθε εκτάκτως την Παρασκευή 4/3/2011 και ώρα 18.30 και ομόφωνα αποφάσισε να καταδικάσει την αποτρόπαια και άνανδρη επίθεση που δέχτηκε ο συμπολίτης μας και αθλητικογράφος κος Οικονόμου Νικόλαος τα ξημερώματα της Παρασκευής 4ης Μαρτίου 'εξω από το σπίτι του από τρεις κουκουλοφόρους.
Έχοντας εμπιστοσύνη στην Ελληνική Αστυνομία ελπίζουμε οι δράστες να βρεθούν σύντομα και να τιμωρηθούν παραδειγματικά.

Μήνυμα συμπαράστασης έστειλε και o αθλητικός σύλλογος Διαγόρας Ραχών Ικαρίας.




«Το περιστατικό συνέβη τα ξημερώματα, όταν βγήκαν από το γκαράζ του σπιτιού μου, στις Χαρουπιές. Ήταν καθαρά ληστεία. Δεν έχω μαλώσει με κανέναν και δε χρωστάω σε κανέναν», είπε ο κος Οικονόμου στο «Ράδιο Αρμονία» της Σάμου, που από τη συμπλοκή τραυματίστηκε ελαφρά στο μάτι.
* Φωτογραφία: Πολλαπλά χτυπήματα στο κεφάλι δέχτηκε ο κος Οικονόμου

Δεν υπάρχουν σχόλια: