Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

Η κατρακύλα του κυβερνητικού συνδικαλισμού


ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Δυστυχώς η κατρακύλα του κυβερνητικού συνδικαλισμού δεν έχει όρια στο νοσοκομείο μας (Αγία Όλγα). Το επεισόδιο που έγινε την Τέταρτη 9/2 το πρωί μεταξύ του ταμία του Συλλόγου Γιώργο Ευταξία (μέλος της ΠΑΣΚΕ) και εμένα δείχνει πραγματικά αυτό. Σε περιοδεία που είχα στο νοσοκομείο με την συνδικαλιστική ιδιότητα μου έτυχα να βρεθώ με τον παραπάνω στην μαιευτική κλινική όπου εκτόξευσε μια άνευ προηγούμενου επίθεση προς το άτομο μου λέγοντας ψέματα. Ο συγκεκριμένος άρχισε να φωνάζει και να λέει ότι βάζω εγώ προσωπικά τους μετανάστες απεργούς πείνας να μην τρώνε και ότι οι απεργοί τρώνε κρυφά σουβλάκια!

Καταρχήν δηλώνω δημόσια ότι δεν είπα σε κανέναν μετανάστη στο νοσοκομείο να μην σιτίζεται, είναι ένα βρώμικο ψέμα! Άλλοι έδιναν εντολές να τους βάζουν φαγητό διπλά για να τους εκβιάζουν να σταματήσουν. Γνωρίζω από κοντά ότι αυτά που λένε για αλληλέγγυους που δεν αφήνουν να φάνε οι απεργοί είναι ψέματα τις κυβέρνησης για να χτυπήσει το μεγάλο κίνημα αλληλεγγύης προς τους μετανάστες. Όσο για τα σουβλάκια θυμίζουν το στυλ επιχειρηματολογίας Πάγκαλου, είναι αισχρά.

Περίμενα από ένα συνδικαλιστή να έχει περισσότερη ευαισθησία σε ανθρώπους που αγωνίζονται. Αλλά εδώ δεν συμπαραστέκονται στους συναδέλφους της Αγίας Όλγας και στα προβλήματα τους. Σαν άλλος εγκάθετος της κυβέρνησης ο συγκεκριμένος συνάδελφος προσπάθησε στα μάτια των συναδέλφων που ήταν εκείνη την στιγμή μπροστά, να προσωποποιήσει στο άτομο μου όλα όσα έχουν γίνει με το θέμα της απεργίας πείνας. Αυτό δεν με πειράζει, αλλά από την στιγμή που γίνετε με ψεύτικα και σαθρά επιχειρήματα υπάρχει σοβαρό πρόβλημα και προσβάλει την προσωπικότητα μου αλλά και τον αγώνα αυτών των ανθρώπων.

Η συνέχεια είναι ότι ήρθε στον χώρο εργασίας μου και με απείλησε ότι αν του κάνω καταγγελία «θα με διαλύσει» όπως είπε. Του απάντησα κατάλληλα και δυστυχώς για αυτόν η τρομοκρατία δεν με φοβίζει και θα συνεχίζω να αγωνίζομαι. Είναι προφανές ότι κάποιοι προσπαθούν να χαλάσουν το ήρεμο κλίμα που υπάρχει στο Αγία Όλγα σε σχέση με τους απεργούς και τους αλληλέγγυους.
Ο αγώνας των μεταναστών νίκησε και η απεργία σταμάτησε! Και όσοι προσπάθησαν να τον διαβάλουν, δεν τα κατάφεραν. Το μεγάλο κίνημα αλληλεγγύης μέσα και έξω από την Υπατία και τα νοσοκομεία βοήθησε πολύ σε αυτό. Σαν συνδικαλιστής και μέλους του ΔΣ του Συλλόγου δηλώνω ότι η επίθεση που δέχτηκα από το συγκεκριμένο άτομο δεν θα με κάμψει και θα συνεχίζω να υποστηρίζω ενεργά τους αγώνες των Ελλήνων και μεταναστών εργαζομένων εναντία στην αδικία, την κυβέρνηση και το ΔΝΤ. Κάτι που δυστυχώς συνεχίζει να κάνει ο συγκεκριμένος συνδικαλιστής της ΠΑΣΚΕ υποστηρίζοντας με σθένος την κυβέρνηση του Μνημονίου.
O αγώνας συνεχίζεται!


Κυριάκης Βασίλης
Μέλος ΔΣ Συλλόγου Εργαζομένων Αγίας Όλγας & Πρωτοβουλίας Γένοβα - "Νυστέρι"

Δεν υπάρχουν σχόλια: