Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

Η συνέλευση στον 984


Πραγματοποιήθηκε σήμερα γενική συνέλευση εργαζομένων στον 984, μετά από τις χθεσινοβραδινές εξελίξεις (καταγγελίες κάποιων συμβάσεων, παραιτήσεις, ανανεώσεις συμβάσεων από εργασίας, σε έργου, κλπ). Κάνουμε μια πρόχειρη ενημέρωση:

Σκόρπιες ατάκες από την ενημέρωση προς τη συνέλευση, που έκανε ο Τάκης Καμπύλης γενικός διευθυντής του 984 και μέλος της ΕΣΗΕΑ, όπως και το μέλος του ΔΣ και επίσης μέλος της ΕΣΗΕΑ Μιχάλης Κυριακίδης: «μέχρι τον Ιούνιο θα υπάρχει εργασιακή ηρεμία». «Υπάρχουν 2-3 εργαζόμενοι που από λάθος δεν ανανεώθηκαν οι συμβάσεις τους, ενώ παραμένουν στο σταθμό και στο επόμενο ΔΣ θα λυθεί το πρόβλημα». «Παλεύουμε να βρούμε άλλο 1,5 εκ. ευρώ και θα αξιοποιήσουμε διάφορα προγράμματα, ενώ σκεφτόμαστε να ιδρύσουμε και κέντρο ελευθέρων σπουδών ραδιοφωνίας». «Συνεργαζόμαστε με το Δήμο Θεσσαλονίκης για το θέμα των εξελίξεων στα δημοτικά ΜΜΕ, γιατί ουσιαστικά είμαστε τα κρίσιμα μεγέθη για το θέμα αυτό». Εδώ να μεταφράσουμε ότι ουσιαστικά Αθήνα και Θεσσαλονίκη, λειτουργούν ερήμην του Καναλιού 1, του Ξένιου και του «επικοινωνία», αν καταλάβαμε καλά. «Σε όσους ανανεώθηκαν οι συμβάσεις και από εργασίας έγιναν τρίμηνες έργου, έγινε γιατί ο νόμος δεν επέτρεπε να συνεχίσουμε με εργασίας, αν πρώτα δεν έμεναν τρεις μήνες εκτός και μετά να γίνει προκήρυξη, διαγωνισμός, κλπ και να υπάρχει το ενδεχόμενο φαινομένων τύπου ΕΡΤ με τον πρόσφατο διαγωνισμό. Κάνουμε προσπάθεια να ρυθμίσουμε το θέμα της ασφάλισής τους για το τρίμηνο αυτό, κατά τα πρότυπα της ΕΡΤ, όπου τα μέλη της ΕΣΗΕΑ ακόμα και με ΔΠΥ, έχουν κρατήσεις για ΕΔΟΕΑΠ, ΤΣΠΕΑΘ». «Δεχτήκαμε από παντού πολιτικές και επιχειρηματικές πιέσεις πριν ανακοινώσουμε τις συμβάσεις που καταγγέλλουμε, ακόμα και από συγκροτήματα τύπου που όλο το προηγούμενο διάστημα έκαναν καταγγελίες εναντίον του 984 για διασπάθιση του δημοσίου χρήματος». «ακόμα και στα ονόματα που τελικά ανανεώθηκαν οι συμβάσεις τους για ένα τρίμηνο, υπάρχουν μερικοί που πάλεψα με τον εαυτό μου για να ανανεωθεί η παραμονή τους και εντάσσονται στα κριτήρια με δεύτερες δουλειές, κλπ».


Επίσης η εκπρόσωπος των εργαζομένων στο ΔΣ της επιχείρησης ενημέρωσε για διάφορα οικονομικά μεγέθη της απερχόμενης διοίκησης, που ακούστηκαν στο ΔΣ, από τα οποία συγκρατήσαμε τα 70.000 έξοδα για κούριερ σε ετήσια βάση, κάτι κουζίνες και λοιπά οικιακά σκεύη δώρο, για τα οποία στο δημοτικό συμβούλιο έχει ζητηθεί έλεγχος.

Δεν μπορέσαμε να κάτσουμε μέχρι τέλος στη συνέλευση και θα επισυνάψουμε το όποιο ψήφισμα βγει.

Από την ΕΣΗΕΑ παρόντες ήταν οι σομπολικοί Κυρίτσης και Μαγιάσης, ενώ εκπροσώπηση είχαν και οι Financial Crimes.

Eπίσης σε επίπεδο δημοτικών παρατάξεων Δήμου Αθηναίων, διανεμήθηκε η δήλωση του δημοτικού συμβούλου Πέτρου Κωνσταντίνου, της «Ανταρσίας στις γειτονιές της Αθήνας», που έχει αποκλειστεί από το να συμμετέχει στο Δ.Σ. του 984.


Υ.Γ. ναι διαπιστώσαμε την ύπαρξη συναδέλφων που εργάζονται και με επιμίσθια έργου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: