Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

Εργαζόμενοι ΕΡΑ Πύργου: "43 μέρες, παραμένουμε "ζωντανοί" και συνεχίζουμε μέχρι τέλους!"


Σαράντα τρεις ολόκληρες ημέρες, συμπληρώθηκαν χθες από την 11η Ιουνίου, που με μια αδικαιολόγητη απόφαση, το σήμα της ΕΡΤ βυθίστηκε στο «μαύρο».

Σαράντα τρείς ολόκληρες μέρες, που οι τοπικοί δημοσιογράφοι και τεχνικοί της ΕΡΑ Πύργου, παρότι «απολυμένοι» δεν έχουν σταματήσει ούτε λεπτό, σε 24ωρη βάση, τις ραδιοφωνικές εκπομπές και το ψυχαγωγικό και ενημερωτικό πρόγραμμα, διατηρώντας «ζωντανό» το ιστορικό ραδιόφωνο της πόλης, διατηρώντας «ζωντανή» την φωνή της τοπικής κοινωνίας.
Με πείσμα, εξακολουθούν να παλεύουν για τη συνέχιση της λειτουργίας του σταθμού δηλώνοντας προς πάσα κατεύθυνση, ότι δεν θα εγκαταλείψουν τον αγώνα και θα συνεχίσουν μέχρι τελικής πτώσης.

Η δημοσίευση ωστόσο της εκδήλωσης ενδιαφέροντος του Υπουργείου Οικονομικών για την πρόσληψη 589 εργαζομένων (δίμηνες συμβάσεις) για τις ανάγκες του «μορφώματος» της νέας Δημόσιας Τηλεόρασης, προκάλεσε έντονη ανησυχία καθώς σε αυτήν, δεν υπάρχει καμία αναφορά στους περιφερειακούς ραδιοφωνικούς σταθμούς...

«43 μέρες παραμένουμε εδώ. Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε μέχρι τέλους. Και αυτό, γιατί θεωρούμε ότι η ενημέρωση και η ψυχαγωγία από το δημόσιο φορέα, είναι δικαίωμα του ελληνικού λαού και δεν έχουμε σκοπό να το χαρίσουμε σε κανένα» τόνισε χαρακτηριστικά η δημοσιογράφος της ΕΡΑ Πύργου Δήμητρα Διαμαντοπούλου. Σχολιάζοντας τις εξελίξεις μετά την δημοσίευση της προκήρυξης την οποία χαρακτήρισε «γενικόλογη» και «αόριστη» επισήμανε πως με αυτήν δεν διασφαλίζεται τίποτα, ούτε οι θέσεις εργασίας, ούτε καν η λειτουργία των συγκεκριμένων δομών της δημόσιας ραδιοφωνίας τηλεόρασης.

«Σε πρώτη φάση δεν υπάρχει καμία απολύτως αναφορά στα ραδιόφωνα και το ραδιοφωνικό πρόγραμμα. Το πρώτο που τους ενδιαφέρει είναι η τηλεόραση. Να τη λειτουργήσουν άμεσα όπως – όπως. Το γεγονός αυτός είναι πάρα πολύ ανησυχητικό με την έννοια ότι υπάρχει κίνδυνος – και το έχουμε επισημάνει από την αρχή- να εξαιρέσουν τους τοπικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς.
Να πάψει δηλαδή η τοπική κοινωνία να έχει φωνή, να πάψει να έχει μέσο έκφρασης. Αυτό θα το διαπιστώσουμε σύντομα, καθώς στην προκήρυξη αυτή, υπάρχει μια αναφορά ότι στο επόμενο στάδιο θα βγει και ο πίνακας των θέσεων που θα αφορούν τους ραδιοφωνικούς σταθμούς. Θα το δούμε εκεί λοιπόν, αλλά μέχρι τότε δεν υπάρχει περίπτωση- ούτε και τότε- να εγκαταλείψουμε τον αγώνα».
Παράλληλα, η κ. Διαμαντοπούλου επισήμανε, ότι η εξέλιξη αυτή θα έπρεπε πρωτίστως να ανησυχεί τους τοπικούς παράγοντες, τους αιρετούς και τους εκλεγμένους στο κοινοβούλιο καθώς όπως είπε, πρόκειται για έναν σταθμό με ιστορία 60 χρόνων ο οποίος είναι άμεσα συνδεδεμένος με την ιστορία και την πορεία αυτού του τόπου και είναι πιθανό «αύριο» να πάψει να υπάρχει.
«Άλλα υπόσχονται, άλλα κάνουν…»

Επιπλέον, τόνισε ότι άλλα λέγονται από τον υφυπουργό Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης Παντελή Καψή στις συναντήσεις του με τους εκπροσώπους των Σωματείων των εργαζομένων τις ΕΡΤ και άλλα μεταδίδονται στα δελτία ειδήσεων των 8. «εμείς δεν περιμέναμε κάτι καλύτερο μέσα από αυτή την προκήρυξη.

Άλλωστε οι περισσότεροι από εμάς είμαστε αποφασισμένοι να μην ενδώσουμε σε αυτό το διχαστικό κατά την άποψη μου τρόπο που στόχο έχει να διασπάσει τους εργαζομένους και κατά κλάδο και κατά φορέα. Εμείς θεωρούμε, ότι αυτό το μεταβατικό στάδιο δεν πρόκειται να περπατήσει και εμείς δεν έχουμε σκοπό να τον νομιμοποιήσουμε για αυτό και δεν θα υποβάλουμε αιτήσεις πρόσληψης».

Πηγή: ilialive.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: