Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

Μας αρέσει η ενημέρωση !!!



Συνελήφθη ο επιχειρηματίας Βίκτωρ Ρέστης


Η σύλληψη σχετίζεται με οικονομικές δραστηριότητες της τράπεζας First Business Bank.Ο Β.Ρέστης κατηγορείται για υπεξαίρεση και «ξέπλυμα» χρήματος.Συνελήφθη ο επιχειρηματίας Βίκτωρ Ρέστης, προς εκτέλεση εντάλματος που εξέδωσε χθες βράδυ η Εισαγγελία. Εφετών.
Η εκτέλεση του εντάλματος υλοποιήθηκε από τη Δίωξη Οργανωμένου Εγκλήματος, ενώ η σύλληψη σχετίζεται με οικονομικές δραστηριότητες της τράπεζας First Business Bank (FBB). Ο κ.Ρέστης κατηγορείται για υπεξαίρεση και «ξέπλυμα» χρήματος, ενώ για την ίδια υπόθεση αναζητούνται άλλα δύο άτομα- συνεργάτες του, ένας εκ των οποίων ήταν εκδότης μεγάλης κυριακάτικης εφημερίδας. Την προανάκριση έχει αναλάβει η Εισαγγελία.
Στο επίκεντρο ερευνών βρίσκεται, η First Business Bank (FBB) της οικογένειας Ρέστη, η οποία απορροφήθηκε στις αρχές του περασμένου Μαΐου από την Εθνική Τράπεζα.
Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι σε εξέλιξη βρίσκεται έλεγχος της Τράπεζας της Ελλάδος σχετικά με κινήσεις και μεθοδεύσεις που έγιναν από τη διοίκηση της τράπεζας FBB στο διάστημα πριν από την απορρόφηση του υγιούς τμήματός της από την Εθνική.
Σύμφωνα με κάποιες πρώτες, ασφαλείς πληροφορίες, υπάρχουν ενδείξεις ότι η τράπεζα εμφάνισε ως εξυπηρετούμενα, δάνεια που στην πραγματικότητα δεν ήταν ενήμερα, επαναδια-πραγματευόμενη τους όρους τους και μεταφέροντας χρονικά την καταληκτική ημερομηνία αποπληρωμής.
Το τελικό πόρισμα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αναμένεται να ολοκληρωθεί το προσεχές διάστημα, ενώ για την πορεία των ερευνών ενημερώνεται η αρμόδια αρχή για την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.
Ταυτόχρονα, πηγή της «Κ» αποκάλυψε ότι με εντολή των υπευθύνων του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ), που ανέλαβαν να καλύψουν τη διαφορά μεταξύ της αποτιμηθείσας αξίας των μεταβιβαζομένων στοιχείων ενεργητικού και παθητικού, ανετέθη στην εταιρεία ορκωτών λογιστών Grand Thornton η αποτίμηση - αξιολόγηση του δανειακού χαρτοφυλακίου του τμήματος της FBB, που «πέρασε» στην Εθνική.
Στη διαδικασία ελέγχου, στο σκέλος της αποτίμησης της αξίας των ακινήτων που έχουν γίνει δεκτά για τη χορήγηση ενυπόθηκων δανείων από την τράπεζα έχει, κατά πληροφορίες της «Κ», εμπλακεί και η εταιρεία εκτιμητών «Π. Δαναός & Συνεργάτες Α.Ε».
www.kathimerini.gr




αναδημοσίευση http://www.nez.gr/archives/6718

Ανθρωπος του Ρέστη στο «τιμόνι» της ΕΡΤ – Ποιος είναι ο Γκίκας Μάναλης


   Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε χθες από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής ο διορισμός του κ. Γκίκα Μάναλη στην θέση του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΡΤ. Υπέρ της τοποθέτησης ψήφισαν οι βουλευτές της ΝΔ και της ΔΗΜΑΡ. «Παρών» δήλωσαν οι Απόστολος Κακλαμάνης (ΠΑΣΟΚ) και Κώστας Γιοβανόπουλος (ΑΝΕΛ).

 Ποιος είναι, όμως, ο κ. Γκίκας Μάναλης; Γιατί η αγορά κάνει λόγο για έμπιστο άτομο του εφοπλιστή Β. Ρέστη;
   Ο κ. Γκίκας Μάναλης, που όπως γράφει στο βιογραφικό του και ανέφερε στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής κατά την ακρόαση διορισμού του, μέχρι προχθές εργαζόταν ως ειδικός στα χρηματοοικονομικά στην τράπεζα First Business Bank (FBB) της οποίας, όπως είπε, βασικός μέτοχος είναι ο γνωστός εφοπλιστής Βίκτωρ Ρέστης, με τα «ανοίγματά» του στα ΜΜΕ της χώρας, τα τελευταία χρόνια. Ο κ. Μάναλης ήταν και στέλεχος του ΤΑΙΠΕΔ.
   Οταν ρωτήθηκε για το ποια είναι η σχέση που είχε με τον κ. Ρέστη είπε, πως τον έχει δει μόνο δύο φορές στο πλαίσιο δύο ΔΣ της τράπεζας και δεν ξέρει, ούτε αντιλήφτηκε κάποιο ενδιαφέρον του κ. Ρέστη για την αγορά δημόσιου καναλιού… Ο ίδιος, μάλιστα, ο κ. Μάναλης δήλωσε ότι είναι αντίθετος στην πώληση οποιουδήποτε δημόσιου τηλεοπτικού σταθμού και ότι, εάν τεθεί κάτι τέτοιο στο μέλλον, όπως είχε γίνει επί ΠΑΣΟΚ από τον τότε υπουργό Ηλία Μόσιαλο αυτός θα παραιτηθεί…
   Πιεστικές ερωτήσεις από Α. Κακλαμάνη
   Αίσθηση, πάντως, προκάλεσαν δύο απαντήσεις του κ. Γκίκα Μάναλη σε ερωτήσεις του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Απόστολου Κακλαμάνη, όταν τον ρώτησε «γιατί η τράπεζα του κ. Ρέστη δεν είναι εισηγμένη στο χρηματιστήριο», κάτι που εξασφαλίζει πρόσθετους κανόνες διαφάνειας και χρηστής διοίκησης (μάλιστα, του υπενθύμισε ότι τα μεγάλα ελληνικά τραπεζικά σκάνδαλα Κοσκωτά και Λαυρεντιάδη έγιναν μέσω μικρών τραπεζών που διέθεταν). Ο κ. Μάναλης δεν είπε καθαρά γιατί ο κ. Ρέστης δεν έχει εισάγει την τράπεζά του στο χρηματιστήριο και έδωσε μια «τεχνική» απάντηση. Πως αυτό γίνεται όταν μια τράπεζα είναι μικρή, δεν έχει, όπως ορίζει ο νόμος τουλάχιστον τρεις κερδοφόρες χρήσεις ή δεν θέλουν οι ιδιοκτήτες της…





 

Δεν υπάρχουν σχόλια: