Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

Δεν υπογράφουν στο μεταβατικό φορέα οι εργαζόμενοι στην ΕΡΑ Αιγαίου



Μετά από γενική συνέλευση που πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι στην ΕΡΑ Αιγαίου αποφάσισαν να μην συμμετάσχουν στην υπογραφή οποιουδήποτε είδους σύμβασης που νομιμοποιεί  την πραξικοπηματική απόφαση της 11ης Ιουνίου. Όπως τονίζουν η προκήρυξη για την πλήρωση 589 θέσεων του μεταβατικού φορέα έχει ως μοναδικό  στόχο να διχάσει τους εργαζόμενους της ΕΡΤ, τους οποίους καλούν να κλείσουν τα αυτιά στις έωλες υποσχέσεις και να μην εγκαταλείψουν  τον κοινό αγώνα που ΕΦΕΡΕ αποτελέσματα αφού απέδειξε περίτρανα την προχειρότητα και την ελαφρότητα με την οποία η κυβέρνηση αντιμετωπίζει το δικαίωμα των πολιτών για μια ανεξάρτητη δημόσια ραδιοτηλεόραση.


 ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ



«Οι εργαζόμενοι της ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ δε συμμετέχουν στην υπογραφή οποιουδήποτε είδους σύμβασης που νομιμοποιεί  την πραξικοπηματική απόφαση της 11ης Ιουνίου.

Η ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ είναι ΕΔΩ είναι ΑΝΟΙΧΤΗ και στο σύνολό τους οι εργαζόμενοί της εδώ και 45 μέρες, παράγουν πλήρες ενημερωτικό και ψυχαγωγικό πρόγραμμα που μεταδίδεται από όλους της τους πομπούς στο Βορειοανατολικό Αιγαίο εφαρμόζοντας την απόφαση του ΣτΕ .

Οι εργαζόμενοι της ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ θεωρούμε ότι η προκήρυξη που δημοσίευσε η κυβέρνηση για την πλήρωση 589 θέσεων του μεταβατικού φορέα μόνο στόχο έχει την τακτική του «διαίρει και βασίλευε». Να διχάσει τους εργαζόμενους, να «τάξει» στους υποχωρούντες, να βάλει ταφόπλακα στη δημόσια ραδιοφωνία τηλεόραση μετατρέποντάς την σε κρατική.

 Οι εργαζόμενοι στην ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ δηλώνουμε ότι δεν υποχωρούμε, δε συμμετέχουμε σ’ αυτή τη διάτρητη νομικά διαδικασία και καλούμε και τους υπόλοιπους συναδέλφους να κλείσουν τα αυτιά στις έωλες υποσχέσεις και να μην εγκαταλείψουν  τον κοινό αγώνα που ΕΦΕΡΕ αποτελέσματα αφού απέδειξε περίτρανα την προχειρότητα και την ελαφρότητα με την οποία η κυβέρνηση αντιμετωπίζει το δικαίωμα των πολιτών για μια ανεξάρτητη δημόσια ραδιοτηλεόραση.

Οι εργαζόμενοι υπέβαλαν και 4η πρόταση στην κυβέρνηση που θα επιτρέψει την χωρίς κόστος άμεση λειτουργία του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα με τους εργαζόμενους που αποτελούν μέρος της λύσης. Καλούμε την κυβέρνηση να εγκαταλείψει τις αστειότητες του μεταβατικού φορέα που την εξέθεσαν ήδη και αποκάλυψαν τις πραγματικές προθέσεις της.

Οι εργαζόμενοι της ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ δεν επέτρεψαν ούτε μια στιγμή να πέσει «μαύρο» ούτε στις τηλεοράσεις ούτε στα ραδιόφωνα σε τούτη την ακριτική γωνιά της χώρας μας.

Οι εργαζόμενοι της ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ είναι ΕΔΩ, παραμένουν και επιμένουν !!!»



Δεν υπάρχουν σχόλια: