Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013

«Ανεβήκαμε στην ΕΡΤ και αν και για καιρό απλήρωτοι μαζέψαμε και λεφτά»




...αναδημοσίευση από το http://www.ertopen.com...


«Δώσαμε έναν απεργιακό αγώνα τριών μηνών, ενώ ο εργοδότης μας χρωστούσε δεδουλευμένα εννέα μηνών. Καταφέραμε και πήραμε μισθούς τεσσάρων μηνών και μπήκαμε στη δουλειά με το κεφάλι ψηλά. Τώρα είμαστε σε ετοιμότητα για νέους αγώνες. Ήρθε κοντά μας ο εργατόκοσμος της περιοχής και μας στήριξε, μάζεψε και λεφτά για απεργιακό ταμείο, για να αντέξουμε. Τι πρωτόγνωρες στιγμές ζούμε αναρωτηθήκαμε και βλέπουμε ότι το ίδιο λένε και οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ. Ανεβήκαμε στην ΕΡΤ και αν και για καιρό απλήρωτοι μαζέψαμε και λεφτά, για ενίσχυση του αγώνα», τόνισε η Σούλα Μπαλαλέ, εκ μέρους των εργαζομένων στο «Βουγιουκλάκειο» (ιδιωτική κλινική στο Αιγάλεω).


Είχε προηγηθεί η εισήγηση που έκανε ο Νάσος Μπράτσος εργαζόμενος στην ΕΡΤ, που ενημέρωσε τους συμμετέχοντες στην εκδήλωση που έγινε στην πλατεία Εσταυρωμένου στο Αιγάλεω, για όλες τις εξελίξεις, αλλά και στις προοπτικές που διαμορφώνονται, καλώντας σε συντονισμό κλάδων και χώρων.


Ακολούθως, ο Γιάννης Σηφακάκης, μέλος της κεντρικής συντονιστικής επιτροπής της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, τόνισε μεταξύ άλλων, ότι: «Η ΕΡΤ οδήγησε στο σπάσιμο της τρικομματικής και έδειξε ότι οι εργαζόμενοι έχουν τη δύναμη να ρίχνουν κυβερνήσεις. Η σημερινή κυβέρνηση είναι πιο αδύναμη και σε πανικό. Αγωνιζόμαστε για διαγραφή του χρέους».


Παρεμβάσεις στη συζήτηση, στην οποία συμμετείχαν αρκετοί εργαζόμενοι από το «Βουγιουκλάκειο»,  έκαναν εκπαιδευτικοί από τη Β΄ ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής, με έμφαση στο στόχο της κυβέρνησης για ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις, από τους δασκάλους, από το Νοσοκομείο Λοιμωδών, που βρίσκεται στο στόχαστρο, από το Σωματείο Ιδιωτικών Κλινικών Αθήνας, ενώ παρατεταμένο ήταν το χειροκρότημα στην παρέμβαση μαθήτριας, που είπε: «Είμαι 15 χρονών και βλέπω σε τι κόσμο ετοιμαζόμαστε να ζήσουμε, με όλα αυτά που διαμορφώνονται, γι αυτό σας παρακαλώ “φάτε τους”, για να μπορέσει η γενιά μας να έχει μέλλον».
Στο τέλος της εκδήλωσης, που διοργανώθηκε από την εφημερίδα «εργατική αλληλεγγύη», διακινήθηκαν κουπόνια οικονομικής ενίσχυσης, που έχει εκδώσει η ΠΟΣΠΕΡΤ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: