Πέμπτη 18 Ιουλίου 2013

Ο "διάλογος" της συμφοράς συμβάλλει στην αποκλιμάκωση - Ώρα για συντονισμό και κλιμάκωση του αγώνα


...έλα για διάλογο, έχω καλές προθέσεις...

Όσο ορισμένοι θα επιχειρούν ξανά και ξανά «διάλογο» (κουφών όπως προκύπτει) με την κυβέρνηση που απολύει τηλεφωνικά, με φωτοτυπίες, με τηλεοπτικά διαγγέλματα και άλλες παγκόσμιες πατέντες, τόσο θα σπέρνουν αυταπάτες και θα της δίνουν χρόνο για να οργανώνει προβοκάτσιες και επιθέσεις. Από το κατέβασμα κεραιών, έως τα επικοινωνιακά ψεύδη, τα πειρατικά καναλάκια  και τα προκλητικά τελεσίγραφα. Αν τον ίδιο χρόνο και την ίδια δραστηριότητα την κατευθύναμε σε οργανωτικά μέτρα στήριξης του αγώνα στην ΕΡΤ, άλλοι θα έτρεχαν πανικόβλητοι να ζητήσουν «διάλογο» με τους εργαζόμενους.

Πρακτικές προτάσεις:

H ΠΟΣΠΕΡΤ έχει οργανώσει απεργιακό ταμείο, την ίδια ώρα που ο απλός κόσμος, αλλά και συνδικάτα το στηρίζουν, για να αντέξει ο αγώνας, όμως οι δημοσιογράφοι όμως στην Αγ. Παρασκευή ΔΕΝ το έχουν πράξει. Καιρός να γίνει.

Σε πόλεις, αλλά και γειτονιές της Αθήνας και σε χώρους εργασίας εκτός ΜΜΕ, οργανώνονται εκδηλώσεις και συζητήσεις για την ΕΡΤ, με πρωτοβουλίες τρίτων (σύλλογοι, φορείς, πολιτικές οργανώσεις, σωματεία). Την ίδια ώρα, οι δημοσιογράφοι στην ΕΡΤ της Αγ. Παρασκευής, δεν πήραν πρωτοβουλία να προχωρήσουν σε «άνοιγμα» με αντίστοιχες εκδηλώσεις σε άλλες περιοχές. Αναλώνουν (σίγουρα όχι όλοι) το χρόνο τους σε συζητήσεις για το αν οι…αποζημιώσεις είναι με βάση το χουντικό νόμο του 1967 ή όχι, ή αν θα πρέπει να κάνουν αιτήσεις στον ενδιάμεσο φορέα (όσοι το υποστηρίζουν πρέπει, αν δεν είναι αυτόχειρες, εκτός από ανάλγητοι-γιατί έτσι «υπογράφουν» τις απολύσεις συναδέλφων τους, να είναι και «σίγουροι», ότι είναι οι ίδιοι μέσα-ο καθένας με τις «παρέες» του και τις «φιλίες» του στο κυβερνητικό ρετάλι που παραπαίει).

Ξαναδημοσιεύουμε σε φωτο την άποψή μας για το «διάλογο» με την κυβέρνηση της συμφοράς, που η μόνη υπηρεσία που μπορεί να προσφέρει, είναι να φύγει…

Δεν υπάρχουν σχόλια: