Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2010

Παρακμή


Και τώρα που η επιδρομή σε βάρος των αθλητικών συντακτών στον αγώνα μπάσκετ ΑΕΚ-Ολυμπιακός τελείωσε, ας αναλογιστούν (αν το μυαλό δουλεύει ακόμα) οι επιδρομείς αν οι δημοσιογράφοι παίζουν μπάσκετ, διαιτητεύουν, ή αποτελούν μέλη της διοίκησης της ομάδας τους και αν ο "συνετισμός" τους, ανέτρεψε τα παρακμιακά φαινόμενα που δυστυχώς αντιμετωπίζει ένα σωματείο με την ιστορία της ΑΕΚ. Για την ιστορία υπενθυμίζουμε ότι τα επεισόδια στο παρελθόν στο πλοίο "Ιεράπετρα" δεν λειτούργησαν αποτρεπτικά για τα φαινόμενα διάλυσης στο ποδοσφαιρικό τμήμα της ΑΕΚ.

Επισυνάπτουμε την ανακοίνωση του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αθλητικών Συντακτών.




"Το Δ.Σ. του ΠΣΑΤ, αντί για ευχές για το Νέο Έτος, είναι δυστυχώς υποχρεωμένο να εκφράσει την έντονη διαμαρτυρία των μελών του για την άθλια επίθεση που δέχθηκαν δημοσιογράφοι, κατά την διάρκεια του αγώνα Πρωταθλήματος μπάσκετ Α1 κατηγορίας, μεταξύ ΑΕΚ - Ολυμπιακού, στο Κλειστό Γήπεδο του Ελληνικού.
Συνέπεια της επίθεσης και του προπηλακισμού που υπέστησαν οι τέσσερις συνάδελφοί μας ήταν να τραυματιστεί σοβαρά ο ένας εξ αυτών. Οι συνάδελφοι δέχθηκαν ομαδική επίθεση από οπαδούς της ΑΕΚ, ενώ πανικόβλητοι προσπαθούσαν να αποχωρήσουν από το γήπεδο, χωρίς καμία απολύτως αστυνομική προστασία, παρά τις αλλεπάλληλες εκκλήσεις που έγιναν προς τον επικεφαλής των αστυνομικών δυνάμεων.
Ο μόνος, ο οποίος αποπειράθηκε να προστατεύσει τους δημοσιογράφους, ήταν ο υπεύθυνος Τύπου της ΚΑΕ ΑΕΚ, ο οποίος δέχθηκε και αυτός βροχή αντικειμένων στο κεφάλι και σε άλλα σημεία του σώματός του από ανεγκέφαλους οπαδούς.
Για το απαράδεκτο όσο και επικίνδυνο αυτό περιστατικό, το Δ.Σ. του ΠΣΑΤ θα ασχοληθεί τις αμέσως προσεχείς ημέρες, κατά την τακτική του συνεδρίαση, οπότε και θα λάβει αποφάσεις για τους τρόπους αντίδρασης απέναντι στο κρούσμα ωμής βίας σε βάρος αθλητικών δημοσιογράφων και της ενημέρωσης, προσφεύγοντας στα αρμόδια όργανα της Πολιτείας και της Αθλητικής Δικαιοσύνης. Ταυτόχρονα, θα σταλεί επιστολή διαμαρτυρίας προς τη διοργανώτρια Αρχή και την ΚΑΕ ΑΕΚ για τη μη λήψη στοιχειωδών μέτρων προστασίας των αθλητικών συντακτών στο γήπεδο του Ελληνικού».



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΕ ΑΕΚ
"Αισθανόμαστε ιδιαίτερη θλίψη από την απαράδεκτη συμπεριφορά μικρής μερίδας ανεγκέφαλων οπαδών, τόσο προς τους υγιείς φιλάθλους της ομάδας μας, όσο και προς τους εκπροσώπους του Τύπου, κατά τη διάρκεια του αγώνα της περασμένης Κυριακής μεταξύ της ΑΕΚ και του Ολυμπιακού. Λάβαμε όλα τα απαραίτητα μέτρα, προκειμένου να διεξαχθεί χωρίς προβλήματα το παιχνίδι, ωστόσο, κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου δημιουργήθηκε ένα μεμονωμένο περιστατικό.

Νιώθουμε την ανάγκη να ζητήσουμε δημόσια συγγνώμη από όλους όσοι «πληγώθηκαν» από τη συμπεριφορά των ανεγκέφαλων, απ΄ όλους όσοι βρέθηκαν στη δυσάρεστη θέση να παρακολουθήσουν τέτοιες σκηνές αντί του υψηλού ποιοτικά μπάσκετ που παίχτηκε στο κλειστό του Ελληνικού.

Τα μέλη της Διοίκησης και οι άνθρωποι της ομάδας έκαναν υπεράνθρωπες προσπάθειες, ώστε να δημιουργήσουν τις απαραίτητες συνθήκες στο γήπεδο, να διαφυλάξουν και να περιφρουρήσουν με το καλύτερο δυνατό τρόπο την ΑΕΚ και το ελληνικό μπάσκετ από όσους προσπαθούν να το δυσφημίσουν, να το σπιλώσουν. Γι’ αυτό και βρεθήκαμε από την πρώτη στιγμή κοντά στους παίκτες και τους προπονητές, κοντά στους διαιτητές και τους εκπροσώπους του Τύπου.

Από κοινού με τις υπόλοιπες ομάδες αλλά και τους αρμόδιους φορείς επιβάλλεται να στραφούμε προς την περιθωριοποίηση αυτών των στοιχείων, την εξάλειψη των «βαριδιών» και την επαναφορά της αξιοπιστίας και της αίγλης του ελληνικού μπάσκετ», καταλήγει η ανακοίνωση της «κιτρινόμαυρης» ΚΑΕ".

Δεν υπάρχουν σχόλια: