Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου 2010

"Κουραμπιέδες" στο Δήμο Άνω Λιοσίων!!

φωτο αρχείου από συνέλευση εργαζομένων στα δημοτικά ΜΜΕ του λεκανοπεδίου Αττικής
ΑΠΟ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ" 17/01/10

Πώς οδηγούνται 52 δημοσιογράφοι και εργαζόμενοι του Ξένιου στην ανεργία

Οργιο κατασπατάλησης των αποθεματικών του σταθμού Ξένιος 94,3 FM, δηλαδή της Δημοτικής Ραδιοφωνίας των Ανω Λιοσίων,αποκαλύπτει σήμερα το «ΘΕΜΑ». Σύμφωνα με σειρά τιμολογίων που έχουμε στη διάθεσή μας, με την ανοχή του δημάρχου της πόλης κ. Χρήστου Παππού εντελώς αδικαιολόγητα, ο δήμος έχει εντάξει δαπάνες κάλυψης άλλων υποχρεώσεών του στην επιχείρηση ΔΗΡΑΛ. Aπό τον Ιούνιο μέχρι και σήμερα οι 52 εργαζόμενοι του σταθμού να μένουν απλήρωτοι. Κι αυτό διότι ο Ξένιος έχει καταστεί ελλειμματικός και ζημιογόνος. Θα πρέπει να σημειώσουμε πως αυτές οι τιμολογήσεις ανέρχονται σε αρκετά εκατομμύρια ευρώ, ενώ πολλές -τοπικές κυρίως- επιχειρήσεις έχουν ωφεληθεί, καθώς παρουσιάζονται να λαμβάνουν υπέρογκα ποσά.
Επιχειρήσεις για τις οποίες υπάρχουν καταγγελίες πως είτε ανήκουν σε μέλη της δημοτικής παράταξης είτε σε συγγενικά και φιλικά τους πρόσωπα. Από τα κωμικά έξοδα που η ΔΗΡΑΛ έχει καταγράψει είναι η προμήθεια 1.300 κιλών κουραμπιέδων, τσιμέντων (σαν η ραδιοφωνία να είναι κατασκευαστική εταιρεία), εδεσμάτων των οποίων η αξία ξεπερνά τα 200.000 ευρώ (!), μέχρι και παιδικών παιχνιδιών.
Εντύπωση επίσης προκαλούν οι προμήθειες καρεκλών αξίας 10.000 ευρώ από τοπικό... μίνι μάρκετ.
Καταγγελίες εργαζόμενων εμπλέκουν στις παραπάνω αυθαίρετες δαπάνες και ομάδα στενών συνεργατών του δημάρχου Ανω Λιοσίων,και πιο συγκεκριμένα τους αντιδημάρχους κυρίους Δ.Καμπόλη και Μ. Οικονομάκη, καθώς και τον διευθυντή της ΔΗΡΑΛ κ. Τρ. Χαραλαμπίδη. Για τους παραπάνω, οι δημοσιογράφοι και τεχνικοί που βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας καταγγέλλουν πως μετέτρεψαν τον σταθμό σε κέντρο ρουσφετολογικών εξυπηρετήσεων και πως εν γνώσει τους οδήγησαν τον Ξένιο σε χρεοκοπία. Σαν να μην έφταναν αυτά η δημοτική αρχή με πρόσχημα τα χρέη που η ίδια δημιούργησε ζήτησε το καλοκαίρι την κατάργηση της δημοτικής ραδιοφωνίας Ξένιος 94,3 FM και τη μεταβίβαση της δημόσιας συχνότητας που κατέχει από το 1988 σε μια άλλη εταιρεία (ATTICA TV).

Δεν υπάρχουν σχόλια: