Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2010

Όχι στη φάκα, όχι και στο τυράκι. ΝΑΙ στην ΑΝΑΤΡΟΠΗ


Έντονος προβληματισμός και πολλά ερωτήματα υπάρχουν όλη αυτή την περίοδο στο δημοσιογραφικό χώρο με αφορμή το έλος στο οποίο βυθίζεται η ΕΣΗΕΑ, σε μία περίοδο που η ανάγκη ενός μαχητικού σωματείου είναι προφανής. Ακούμε από συναδέλφους να προβληματίζονται και να λένε:
"Αν γίνουν εκλογές και ξαναβγούν οι ίδιοι"?
"Να αλλάξει το εκλογικό σύστημα και να ξαναγίνει προσωποκεντρικό".


AΠANTAME


1)Αν γίνουν εκλογές, που εμείς εδώ και καιρό ζητάμε να γίνουν, για να μην ξαναβγούν οι ίδιοι, πρώτον πρέπει να ψηφίσετε (γιατί αλλιώς θα ψηφίσουν οι σκληροί μηχανισμοί και τότε σίγουρα θα ξαναβγούν οι ίδιοι με αυξημένα ποσοστά) και δεύτερον να μην ψηφίσετε αυτούς, γιατί όσοι πράξατε το "αμάρτημα" και τώρα γκρινιάζετε, σας θυμίζουμε ότι είχαν δώσει επαρκή δείγματα για να μην τους εμπιστευτείτε. Ομοίως όσοι απείχαν από τις εκλογές, τώρα ας αναλογιστούν τις ευθύνες τους. Άλλωστε για ελάχιστες ψήφους θα είχαν ανατραπεί και θα είχαμε προεδρείο στην ΕΣΗΕΑ και ακολούθως θα κρινόμασταν όλοι επί του αγωνιστικού χώρου. Αντί αυτής της εξέλιξης οι συνέπειες της κρίσης χτυπούν τον κλάδο και στο ΔΣ (με διάφορα άλλοθι και "επιχειρήματα") ο ένας κρύβεται πίσω από τον άλλο για να "δικαιωθεί", όταν πλέον θα είναι αργά.

2)Το εκλογικό σύστημα της ΕΣΗΕΑ είναι ενισχυμένη αναλογική με το νόμο 1264. Αν επανέλθει το προσωποκεντρικό πιθανόν να ξαναβγούν οι ίδιοι με άλλο εκλογικό μανδύα και η πρόταση για συντηρητική αλλαγή, μόνο "αθώα" δεν είναι, αφού μεθοδευμένα και συστηματικά προπαγανδίζεται από την αποτυχημένη πρώην πλειοψηφία του προηγούμενου ΔΣ. Αλλαγή εκλογικού συστήματος βεβαίως και χρειάζεται και αυτή να είναι η απλή αναλογική. Υπολογίστε και θα δείτε ότι προεδρείο θα είχαμε.

Μην τσιμπάτε λοιπόν στο τυράκι χωρίς να βλέπετε τη φάκα. Ναι στις εκλογές, όμως για να τους μαυρίσουμε μαζικά και να αλλάξει το σκηνικό. Και προφανώς «η επόμενη μέρα» απαιτεί τεράστιο όγκο δουλειάς, που δεν έρχεται μόνο δια των ψηφοδελτίων (μια ματιά στους ρυθμούς κουτσής χελώνας της ΠΟΕΣΥ, είναι χρήσιμη).
Μην ακούτε τους ψεύτες που χαρακτηρίζουν "απλή αναλογική" το έκτρωμα του 1264. Ναι στην απλή αναλογική.
Ναί στη συλλογική δράση σε συνεχή βάση, έχει δεν έχει εκλογές!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: