Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2010

Mε ορίζοντα τη 10η Φλεβάρη



Έντονη κινητικότητα υπάρχει στο συνδικαλιστικό πεδίο, εκτός ΜΜΕ, με αφορμή τις κυοφορούμενες εξελίξεις στα εργασιακά και το ασφαλιστικό, αλλά και την καθημερινότητα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι (ακρίβεια, εργασιακή ανασφάλεια, κλπ). Ήδη ΑΔΕΔΥ, ΠΟΕ-ΟΤΑ, ΔΟΕ, ΟΛΜΕ, ΟΕΝΓΕ, ΠΟΕ-ΔΟΥ,κλπ, πρωτοβάθμια σωματεία του ιδιωτικού τομέα, συντονιστικά συμβασιούχων, προετοιμάζονται για απεργία στις 10 Φλεβάρη (ημερομηνία στην οποία απεργούν και σωματεία που πλειοψηφεί το ΠΑΜΕ, αλλά προαναφέραμε και τους άλλους συνδικαλιστικούς φορείς για να μην ακούσουμε τις μπαρούφες περί "κομματικών απεργιών"). Υπό πίεση βρίσκεται και η ΓΣΕΕ.
Πιστεύουμε ότι οι καταστάσεις που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ δεν αποτελούν εξαίρεση από το γενικό τοπίο και πρέπει να αναδειχτούν τα ζητήματα αυτά, σε συντονισμό με τους άμεσους κοινωνικούς συμμάχους μας. Απαιτείται άμεση σύγκλιση του διασωματειακού των ΜΜΕ, συνελεύσεις σε χώρους δουλειάς, καθώς και ο συντονισμός με κλάδους που βρίσκονται σε τροχιά κινητοποιήσεων όπως αυτή της 10 Φλεβάρη. Κινήσεις της τελευταίας στιγμής, χωρίς σχέδιο και κινητοποίηση διαδικασιών βάσης, όπως στις 17/12/2009 δημιουργούν χάσματα και ανεπάρκειες στο εσωτερικό του κλάδου. Αντίθετα οργανωμένος συντονισμός, καθαροί στόχοι και πρακτικές απαιτούνται για να αντιμετωπίσουμε την απόπειρα να φορτωθούν οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι και οι συνταξιούχοι της συνέπειες μιας κρίσης για την οποία δεν ευθύνονται.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΩΝ ΜΜΕ ΝΑ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΘΟΥΝ ΣΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ, ΠΡΟΒΑΛΛΟΝΤΑΣ ΤΟ "ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ" ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΖΗΤΏΝΤΑΣ ΣΥΜΜΑΧΙΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΕΥΡΥΤΕΡΟ ΧΩΡΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: