Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2010

Βήματα συντονισμού


Συζήτηση στην ΕΣΗΕΑ πραγματοποίησαν την Παρασκευή 22 Γενάρη οι δυνάμεις που στις πρόσφατες εκλογές της ΕΣΗΕΑ κατέβηκαν με το ψηφοδέλτιο «πρωτοβουλία για την ανατροπή» (Financial Crimes, ΑρΜΜΕ, ανένταχτοι, κλπ).

Η συζήτηση είχε συντονιστικό χαρακτήρα για το βηματισμό και τις κοινές δράσεις του επόμενου διαστήματος.

Συζητήθηκαν οι εργασιακές εξελίξεις στα ΜΜΕ και αποφασίστηκε να υπάρξει κάλεσμα στα κλαδικά σωματεία ώστε να εναρμονιστούν στο απεργιακό κλίμα των ημερών, συμμετέχοντας στις απεργιακές κινητοποιήσεις του Φλεβάρη, αλλά κάνοντας και κύκλο γενικών συνελεύσεων στους χώρους δουλειάς.

Παράλληλα έγινε ενδιαφέρουσα συζήτηση για το θέμα των νέων ΣΣΕ στα έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ, υπό το πρίσμα της επέκτασής τους και σε κομμάτια εργαζομένων που βρίσκονται σε κατάσταση επισφάλειας, ιδιαίτερα μέσα σε συνθήκες κρίσης. Συζητήθηκε η μάχη στο μέτωπο των απολύσεων, ενώ αξιολογήθηκε η εμπειρία από τους αγώνες της τελευταίας περιόδου, όπως οι κινητοποιήσεις στον Ελεύθερο Τύπο και των συμβασιούχων της ΕΡΤ.

Παράλληλα συζητήθηκαν θέματα γύρω από το ασφαλιστικό, αλλά και η κρίση στην ΕΣΗΕΑ που οδήγησε σε παραλυσία πολλών μηνών και υπηρεσιακό προεδρείο. Ακούστηκαν ιδέες και επισημάνσεις για το πώς μπορεί να συγκεκριμενοποιηθεί η επιχειρηματολογία πάνω σε διάφορες διεκδικήσεις.

Σημαντική ήταν η συμφωνία ότι προέχει η κοινή δράση στα μέτωπα που προκύπτουν και ακολουθεί η εκλογική παρέμβαση, διότι οι εκλογές είναι σίγουρα μια σημαντική στιγμή, αλλά η συνέχεια και η συνέπεια της παρουσίας μέσα στους χώρους εργασίας και τα προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν, απαιτούν διαρκή δραστηριότητα. Συμφωνήθηκε να βγει άμεσα μια ανακοίνωση για όλα αυτά και να οργανωθεί μια ανοιχτή εκδήλωση μέσα στο επόμενο διάστημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: