Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2010

Το βιολί τους αυτοί, με παραφωνίες και ψέματα



Από πρόσφατη ανακοίνωση της παράταξης Σόμπουλου παραθέτουμε την παρακάτω παράγραφο:
"ΑΛΛΑΓΗ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ
Φέραμε πολλές φορές στο Δ.Σ. την αλλαγή του εκλογικού συστήματος, αλλά δεν υπήρξε βούληση. Κάνουμε έκκληση, έστω και την ύστατη αυτή στιγμή, να το αλλάξουμε και αντί της Απλής Αναλογικής να καθιερώσουμε το Πλειοψηφικό, δηλαδή, λίστα υποψηφίων για το κάθε αξίωμα. Τα πέντε μέλη του Προεδρείου να εκλέγονται απευθείας από το Σώμα.
Έτσι, θα σταματήσει ο κομματισμός στην ΕΣΗΕΑ και ο διχασμός στον Κλάδο. Και για να αλλάξει το εκλογικό σύστημα είναι πολύ εύκολο, απαιτείται μια απόφαση του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ ή της Γενικής Συνέλευσης. Θυμίζουμε ότι την πρώτη φορά που εφαρμόστηκε η Απλή Αναλογική χρειάστηκαν περίπου δύο μήνες να γίνει Προεδρείο, τη δεύτερη τρεις, την τρίτη περίπου πέντε και φέτος και φέτος επτά μήνες! Επιτέλους ας το αλλάξουμε για το καλό του Κλάδου".



Το βιολί τους λοιπόν, ή έχουν πρόβλημα αντίληψης της πραγματικότητας, ή ψεύδονται συνειδητά. Στην ανάρτηση της 7ης Ιανουαρίου γράφαμε: "Το εκλογικό σύστημα της ΕΣΗΕΑ είναι ενισχυμένη αναλογική με το νόμο 1264. Αν επανέλθει το προσωποκεντρικό πιθανόν να ξαναβγούν οι ίδιοι με άλλο εκλογικό μανδύα και η πρόταση για συντηρητική αλλαγή, μόνο "αθώα" δεν είναι, αφού μεθοδευμένα και συστηματικά προπαγανδίζεται από την αποτυχημένη πρώην πλειοψηφία του προηγούμενου ΔΣ. Αλλαγή εκλογικού συστήματος βεβαίως και χρειάζεται και αυτή να είναι η απλή αναλογική. Υπολογίστε και θα δείτε ότι προεδρείο θα είχαμε".

Δεν υπάρχουν σχόλια: