Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2010

ΕΔΟΕΑΠ των εργαζομένων και όχι των ιδιωτικών "θεραπευτηρίων"


Πρόσφατα με αφορμή καταγγελία της συναδέλφου Μ.Κ. ανοίξαμε το θέμα της ανεξέλεγκτης κατεύθυνσης ασφαλισμένων του ΕΔΟΕΑΠ σε ιδιωτικά νοσοκομεία και διαγνωστικά κέντρα, όπου η σειρά αλλεπάλληλων εξετάσεων και εισαγωγών συχνά χωρίς αντιστοιχία με το ιατρικό πρόβλημα που υπάρχει, έχει σαν αποτέλεσμα την αφαίμαξη μεγάλων ποσών από τον ΕΔΟΕΑΠ. Συχνά η "δρομολόγηση" αυτή γίνεται με κινδυνολογία που δημιουργεί ψυχική πίεση στον ασφαλισμένο για την πραγματική κατάσταση της υγείας του, γεγονός απαράδεκτο και απάνθρωπο.



Την ίδια ώρα περικόπτεται το καλοκαιρινό επίδομα των συνταξιούχων και εν μέσω της εκπαιδευτικής περιόδου περικόπτεται και το επίδομα βρεφονηπιακού σταθμού.
Παράλληλα υπάρχει σε εκκρεμότητα (όχι τόσο από τον ΕΔΟΕΑΠ, αλλά και από την ΕΣΗΕΑ), η κάλυψη των συνδρομών των ανέργων, ώστε να μην διαγραφούν από τα μητρώα του ΕΔΟΕΑΠ. Σημειώνουμε ότι ο ΕΔΟΕΑΠ είναι αυτοδιοικούμενος και σοβαρές αποφάσεις, πρέπει να μπαίνουν σε διαδικασίες συνελεύσεων και όχι αποφάσεων "από τα πάνω".



*Εκφράζουμε τη στήριξή μας και την εμπιστοσύνη μας στο ΕΣΥ και στους εργαζόμενους σε αυτό που αγωνίζονται για αναβάθμιση της δημόσιας υγείας.
*Ζητάμε να γίνει ουσιαστικός έλεγχος για να σταματήσει δια παντός η αφαίμαξη του ΕΔΟΕΑΠ από τα τσεκαπάδικα και τους εμπόρους της ιδιωτικής υγείας.

Την ίδια ώρα
Δεν μπορεί να είμαστε "ακριβοί στα πίτουρα και φτηνοί στο αλεύρι" και να στραγγαλίζονται παροχές, όταν οργιάζει το πάρτυ της εισφοροδιαφυγής, της ελαστικής εργασίας με μπλοκάκια, της μαύρης δουλειάς και της "αιμοδοσίας" από το ταμείο του ΕΔΟΕΑΠ στα κάθε είδους ιατρικά κέντρα.

Όποιος θέλει να υπερασπιστεί τον ΕΔΟΕΑΠ τα βάζει με το κεφάλαιο, την εργοδοσία, τις κυβερνήσεις που ψηφίζουν αντιασφαλιστικούς νόμους και όχι με τους συνταξιούχους, τους ανέργους και τους εργαζόμενους.
Σε αυτή τη σύγκρουση δηλώνουμε παρόντες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: