Τρίτη, 12 Ιανουαρίου 2010

Δικάζεται ο δημοσιογράφος Πέτρος ΠομώνηςΤην Παρασκευή 22 Ιανουαρίου, δικάζεται στη Ζάκυνθο (έχουν προηγηθεί αναβολές), ο δημοσιογράφος Π.Πομώνης, εργαζόμενος στην τοπική ΕΡΑ και μέλος της παράταξης Financial Crimes. Υπενθυμίζουμε την προκλητική δίωξη σε βάρος του συναδέλφου, με την επισύναψη ανακοίνωσης της ΕΣΗΕΠΗΝ, της περιόδου που είχε συμβεί το γεγονός.


Απίστευτο! Συνέλαβαν δημοσιογράφο στην Ζάκυνθο την ώρα που έκανε ρεπορτάζ
Τρίτη, 19 Δεκεμβρίου 2006

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου-Ηπείρου-Νήσων, καταγγέλλει την παράνομη και αυθαίρετη ενέργεια αστυνομικών να συλλάβουν τον δημοσιογράφο της ΕΡΑ Ζακύνθου Πέτρο Πομώνη στην προσπάθειά τους να παρεμποδίσουν το έργο του. Ο συνάδελφος βρέθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Ζακύνθου μετά τις πληροφορίες για κακοποίηση ανηλίκου, κατά την σύλληψη του για οδήγηση χωρίς νόμιμα έγγραφα.

Ο Πέτρος Πομώνης ενώ βρισκόταν εντός του Αστυνομικού Τμήματος και κατέγραφε την καταγγελία του νεαρού , συνελήφθη από αστυνομικούς με την αστήρικτη δικαιολογία της παρεμπόδισης του πρανακριτικού έργου και οδηγήθηκε στις Εισαγγελικές αρχές, κατηγορούμενος «για διατάραξη ειρήνης Αστυνομικού Τμήματος».

Το Δ.Σ. της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου-Ηπείρου-Νήσων, καταδικάζει την απαράδεκτη , προσβλητική και αντιδημοκρατική ενέργεια των αστυνομικών οργάνων, που επιχείρησαν να επιβάλλουν αυτοσιώπηση του γεγονότος, συλλαμβάνοντάς τον σαν κοινό κακοποιό.

Το Δ.Σ. ζητά την άμεση απαλλαγή του Πέτρου Πομώνη από όλες τις ανύπαρκτες κατηγορίες , δηλώνει πως θα συμπαρασταθεί με κάθε νόμιμο τρόπο στον συνάδελφο και ζητά την ενέργεια ΕΔΕ για να διερευνηθούν οι ενδεχόμενες αυθαιρεσίες των αστυνομικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: