Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2010

ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ από το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ

Το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ στη σημερινή του συνεδρίαση αποφάσισε το ξεπούλημα των εργαζόμενων στον ΔΟΛ.
Ο Σόμπολος πρότεινε ένα δεκαήμερο επαφών του ΔΣ με τον Ψυχάρη κατ' αρχάς και με άλλους εργοδότες (π.χ. Μπόμπολα), με τον πρωθυπουργό στη συνέχεια, με τους θεσμικούς παράγοντες, με τον υπεύθυνο κυλικείου της Βουλής, τον κυρ Γιώργο τον ψαρά στη Μαυρομιχάλη και στη συνέχεια να γίνει ίσως μια 24ωρη απεργία του διασωματειακού (4 ψήφοι).
Συσπείρωση και Αριστερή Οχθη πρότειναν 24ωρες επαναλαμβανόμενες στον ΔΟΛ από την Τετάρτη (μαζί με την ΕΠΗΕΑ) και 48ωρη του διασωματειακού για όλο τον κλάδο την επόμενη εβδομάδα (4 ψήφοι)
Ο Ράμμος (ΠΑΜΕ) μετά από ένα γενικό ξεκάρφωμα ότι είναι υπέρ των απεργιών (γενικώς και αορίστως) πρότεινε αφού στην κρίση θα γίνονται απολύσεις, προστασία των ανέργων και μια σειρά από τέτοια μέτρα, όπως χαμηλότοκα δάνεια για τα νέα ζευγάρια, χαμηλά τιμολόγια στη ΔΕΗ και τον ΟΤΕ, και φτηνότερα ψάρια από τον κυρ Γιώργο της Μαυρομιχάλη που λέγαμε πιο πρίν (1 ψήφος).
Τσαλαπάτης και Κουμπιάς έκαναν μια δική τους πρόταση που κανένας δεν κατάλαβε και προφανώς δεν έκανε τίποτε για τους απολυμένους του ΔΟΛ (2 ψήφοι)
Νομίζουμε ότι αν ο κυρ Ράμμος ψήφιζε την πρόταση για απεργία ίσως είχε μία πιθανότητα να γινόταν κάτι, αλλά η γραμμή είναι "λέμε παχιά λόγια και στο διαταύτα τίποτε".
Οι εργαζόμενοι στον ΔΟΛ όμως με τις δικές τους κινητοποιήσεις τον σημερινό αποκλεισμό του κτιρίου της Μιχαλακοπούλου, τη μαζικότητά τους, την μικροφωνική που έστησαν απ' έξω έδειξαν το πώς μπορούμε να παλέψουμε.
Η ΕΠΗΕΑ συνεχίζει με 24ωρες απαναλαμβανόμενες στον ΔΟΛ απο την Τετάρτη το πρωί.Αυτόν το δρόμο χρειάζεται να γενικεύσουμε σε κάθε μαγαζί, σε κάθε χώρο δουλειάς.Ο αγώνας στα χέρια των εργαζόμενων για να ξεπεράσουμε τα ξεπουλήματα των γραφειοκρατών.
Οι Financial Crimes καλούν όλους τους δημοσιογράφους στον ΔΟΛ, στον Πήγασο, παντού, να στηρίξουν τις κινητοποιήσεις του προσωπικού.

Γιατί μόλις τελειώσει ο Ψυχάρης και ο Μπόμπολας με το προσωπικό, θα στραφεί εναντίον τους και τότε δεν θα υπάρχει κανένας να τους υποστηρίξει. Οι μεν υπάλληλοι γιατί θα έχουν απολυθεί, ο δε Σόμπολος γιατί ακολουθώντας την ίδια στρατηγική που έδειξε σήμερα, δεν πρόκειται να κάνει το παραμικρό που θα πειράξει τα αφεντικά του.

ΥΓ: Να τι παθαίνει όποιος δεν αντιδρά στα σοβαρά όταν η συμφωνία για προσωρινό μεταβατικό προεδρείο στην ΕΣΗΕΑ, παραβιάζεται.

* Πού κρύβονται τώρα τα κάθε λογής τσιράκια της εργοδοσίας σε ΔΟΛ και Πήγασο, όταν πουλούσαν παραμύθια και προπηλάκιζαν συναδέλφους ζητώντας να σπάσει η 48ωρη απεργία της περασμένης εβδομάδας.
* Τώρα γιατί δεν ζητούν "να αποφασίσουν δημοκρατικά οι εργαζόμενοι". Η εμπειρία των συνελεύσεων την περασμένη εβδομάδα έκανε την εργοδοσία και τους δορυφόρους της να τρέχουν πανικόβλητοι, σε υστερία, να σπάσουν μεθοδευμένα την 48ωρη απεργία σε ΔΟΛ και Πήγασο και μόνο με τις πλάτες των δικαστηρίων το κατάφεραν.
* Νέες Γενικές Συνελεύσεις όλων των εργαζομένων στα συγκροτήματα (ΔΟΛ και Πήγασο και παντού), με πρόταση απεργίας με διάρκεια, ώστε να ανακοπεί το κύμα απολύσεων, κόντρα στο ξεπούλημα του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ.
Αυτό είναι το επόμενο βήμα! Για να αναγκάσουμε το διασωματιακό να κηρύξει απεργιακή δράση σε όλα τα ΜΜΕ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: