Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2010

Έμπρακτη αλληλεγγύη


ΕΠΕΙΓΟΝ
Από: Τάσο Αναστασιάδη
Προς: ΕΣΗΕΑ, ΠΟΕΣΥ
Κοιν/ση: Εργαζόμενους(-ες) Βήματος, ΕΠΗΕΑ, ΠΟΕΠΤΥΜ
Θέμα: Οργάνωση της αλληλεγγύης μας
9/10/2010
Αγαπητοί συνάδελφοι (-σες),
· στα πλαίσια της ομόφωνης απόφασής μας, ως συντάκτες του Βήματος (για την οποία σας έχω ενημερώσει), ότι δηλαδή οφείλουμε ως δημοσιογράφοι να συμπαρασταθούμε έμπρακτα στους απολυόμενους και αντιστεκόμενους συναδέλφους μας διοικητικούς του ΔΟΛ,
· και μετά τις τελευταίες τους αποφάσεις (Γενική Συνέλευση απεργών στον ΔΟΛ, ΕΠΗΕΑ, ΠΟΕΜΤΥΜ) να συνεχίσουν τον απεργιακό τους αγώνα,
οφείλω να ζητήσω, εκ μέρους των εργαζομένων στο Βήμα, τη συγκεκριμενοποίηση της συμπαράστασής μας αυτή τη στιγμή (και πέραν των άλλων –όπως για γενική απεργία στον τύπο), εκεί που χρειάζεται το περισσότερο, δηλαδή οικονομικά.


Κατά συνέπεια,:
· Πρώτον, ζητώ να ενεργοποιηθεί το απεργιακό μας (ΕΣΗΕΑ) ταμείο και να ενισχυθούν ουσιαστικά οι απεργοί διοικητικοί του ΔΟΛ, για να μπορέσουν να αντέξουν οικονομικά. Πέραν του απεργιακού ταμείου, το σωματείο θα μπορούσε να ενισχύσει οικονομικά και με άλλους τρόπους την ΕΠΗΕΑ και τους απεργούς του ΔΟΛ.

· Κατά δεύτερον, ζητάω από την ομοσπονδία μας να κοινοποιήσει το αίτημά μου και στις αδελφές ενώσεις.

· Κατά τρίτον ζητάω, πέραν του απεργιακού ταμείου, να οργανώσουμε πλατύτερα, στους χώρους δουλειάς, αλλά και στην κοινωνία, την οικονομική ενίσχυση των απεργών του ΔΟΛ. Δηλαδή να ζητηθεί από όλα να μέλη του Μεικτού η ενεργοποίηση της αλληλεγγύης μας, με την οργάνωση μιας επείγουσας οικονομικής ενίσχυσης.
Ευχαριστώ,


Τάσος Αναστασιάδης
(εκπρόσωπος Βήματος στο μεικτό της ΕΣΗΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: