Δευτέρα, 4 Οκτωβρίου 2010

Συνέντευξη Τύπου εργαζομένων ΔΟΛ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

Εργασιακή Επιτροπή Εκπροσώπων Εργαζομένων του ΔΟΛ

Όχι στη σφαγή των εργαζομένων από τη διοίκηση του ΔΟΛ

Ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη ξεκίνησε τη σφαγή εργαζομένων που είχε εξαγγείλει. 45 άνθρωποι πετάχτηκαν στο δρόμο μέσα σε τέσσερις μέρες, λίγες εβδομάδες μετά τους 94 των Ελληνικών Γραμμάτων. Και είναι απλώς το ξεκίνημα για τις δεκάδες απολύσεις που έχει προγραμματίσει, με στόχο -απ’ο,τι φαίνεται- 150 «διοικητικούς» και 135 «δημοσιογράφους», αν και σε μια προσπάθεια διάσπασης των εργαζομένων η εταιρεία «διαβεβαιώνει» ότι «προς το παρόν» δεν απολύει δημοσιογράφους.
Η Εργασιακή Επιτροπή Εκπροσώπων Εργαζομένων του ΔΟΛ οργανώνει αύριο,
Τρίτη, 5/10/2010, στις 12 το μεσημέρι,στην είσοδο του κτιρίου, Μιχαλακοπούλου 80,
συνέντευξη τύπου για να ακουστεί και η άποψη των εργαζομένων.


Σημειώνεται ότι η εταιρεία αρνείται κάθε διάλογο με εργαζομένους ή με τα σωματεία τους και χρησιμοποιεί καταχρηστικά τις εφημερίδες και τα άλλα μέσα που διαθέτει για να προπαγανδίζει την ανάγκη «θυσιών» από τους εργαζομένους γενικά και τους δικούς της ειδικότερα.
Η Ένωση Προσωπικού Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών έχει ήδη κηρύξει 24-ωρες κυλιόμενες απεργίες από μεθαύριο, Τετάρτη, και το Διασωματειακό των Ενώσεων του τύπου συνέρχεται επίσης αύριο, για να αντιμετωπιστεί η βάναυση επίθεση της ανάλγητης αυτής εργοδοσίας.

Η εργασιακή επιτροπή του ΔΟΛ
4/10/2010

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Αυτό το διάστημα η ΕΠΗΕΑ έχει να αντιμετωπίσει μαζικές απολύσεις μελών της και η παρουσία της είναι έντονη: ανακοινώσεις, διαμαρτυρίες, γενικές συνελεύσεις, απεργίες. Αυτός πραγματικά είναι ο ρόλος της! Παράλληλα βέβαια χρειάζονται μεγάλες προσπάθειες, με ενέργειες διαφανείς και ουσιαστικές ώστε να επιτύχει έστω και μέρος του σκοπού της. Τον Απρίλιο του 2010 (πριν απο εξι μήνες) απολύθηκε μέλος της ΕΠΗΕΑ απο τον ΕΔΕΟΑΠ, εργαζόμενο πάνω απο 10 χρονια στον ΕΔΟΕΑΠ. Το γνωρίζει κανείς αυτό το γεγονός? Μάλλον είναι γνωστό σε πολύ λίγους... Τότε δεν έγινε ούτε καν μια ανακοίνωση από την ΕΠΗΕΑ. Έγιναν μόνο διάφορες ανεπίσημες συζητήσεις, μια βεβιασμένη Γενική Συνέλευση των Εργαζόμενων στον ΕΔΟΕΑΠ με μεγάλα λόγια και «διαβεβαιώσεις» και πάρα πολύ μεγάλο παρασκήνιο..........Τότε η ΕΠΗΕΑ χρησιμοποιήθηκε για να εξυπηρετηθούν προσωπικές επιδιώξεις μελών της πλειοψηφίας του τότε Διοιηκητικού Συμβουλίου της. Εξουδετερώθηκαν όσα μέλη του τότε ΔΣ της ΕΠΗΕΑ προσπάθησαν να λειτουργήσουν με συνδικαλιστική συνέπεια και συναδελφική συνείδηση έτσι ώστε να επιτευχθεί ο στόχος της τότε πλειοψηφίας: η πλήρης αποσιώπηση της απόλυσης από τον ΕΔΟΕΑΠ! (ΓΙΑΤΙ????????) Αναρωτιέται κανείς: αν η ΕΠΗΕΑ δεν έκανε τίποτα απολύτως για απόλυση μέλους της απο τον ΕΔΕΟΑΠ, μέσα στα ίδια «τα σπλάχνα του χώρου» - «το ίδιο της το σπίτι», πώς θα πείσει οτι θα κάνει πραγματικά κάτι για τις άλλες απολύσεις απο «ξένους» ιδιοκτήτες μέσων????? Σκεφτείτε μόνο οτι τώρα διανύουμε προεκλογική περίοδο ενώ τότε... ΤΥΧΑΙΟ?????????? Ας δούμε επιτέλους πίσω από χαμόγελα και δημόσιες σχέσεις, ποιούς επιλέγουμε να μας εκροσωπήσουν και να διαχειριστούν καθαρά και υπεύθυνα τόσο κρίσιμα ζητήματα.