Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010


ΚΥΡΙΑΚΗ 24 ΟΚΤΩΒΡΗ 11πμ
ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΔΙΑΝΑ (Ιπποκράτους 7)
2ηΠανελλαδική Εργατική Συνάντηση


Μαζί μας θα είναι για να μας μεταφέρουν την εμπειρία απο τους δικούς τους αγώνες οι:
Camille Jouve, συνδικαλίστρια απο τη Γαλλία που θα μας δώσει την εικόνα απο τις μεγάλες απεργιακές κινητοποιήσεις στην Γαλλία
και ο Miguel Sanz Alcentana απο την Ενωση Εργατών Ανδαλουσίας (Ισπανία)

Οι αγώνες όλου του προηγούμενου διαστήματος και οι εμπειρίες από τη σύγκρουση με την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, οι μεγάλες πανεργατικές, έχουν δείξει ότι σε κάθε χώρο δουλειάς, είτε είναι μικρός είτε μεγάλος, έχει αρχίσει να διαμορφώνεται ένα κομμάτι εργαζόμενων το οποίο είναι αποφασισμένο να δώσει τις μάχες.
Παντού ξεπηδάνε άνθρωποι, ομάδες, συλλογικότητες που κοντράρουν τις επιλογές της κυβέρνησης και των αφεντικών. Η Συνάντηση στις 24 του Οκτώβρη προσπαθούμε να είναι το σημείο όπου όλα αυτά τα δίκτυα που φτιάχνονται από τα κάτω, αλλά και μεμονωμένοι αγωνιστές που βρίσκονται στους χώρους θα συναντηθούν, θα συζητήσουν για την προοπτική που βάζουμε, για να συντονίσουν τις δράσεις τους και να μπορέσουν οι αγώνες να είναι πιο αποτελεσματικοί το επόμενο διάστημα.
Η Συνάντηση που οργανώνουμε έχει τη στήριξη πολλών τέτοιων δικτύων όπως είναι οι Financial Crimes στα ΜΜΕ, το Νυστέρι στα νοσοκομεία, η Σκουπιδιάρα στους Δήμους, οι Εργαζόμενοι σε Κίνηση στις συγκοινωνίες.
Από πολλούς χώρους έρχεται το ερώτημα πώς μπορεί να προχωρήσει το εργατικό κίνημα όταν έχει συνδικαλιστικές ηγεσίες σαν τον Παναγόπουλο που δεν θέλει να βγει απεργία. Αυτό θα γίνει μόνο αν είναι οργανωμένο με τον καλύτερο δυνατό τρόπο μέσα στους χώρους δουλειάς και από τα κάτω για να επιβάλει την κλιμάκωση των απεργιών, και συντονίζεται για να οργανώνει την αλληλεγγύη και την στήριξη σε όσους παλέυουν.
Σας περιμένουμε όλους

Δεν υπάρχουν σχόλια: