Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2010

Ρε ουστ!!





Εκεί που χρωστάνε θα μας πάρουν και το βόδι λέει η παροιμία και στην περίπτωση του Δήμου Ηρακλείου ταιριάζει γάντι. Θαυμάστε ανακοίνωση για παρανομούντες απλήρωτους και διαμαρτυρόμενους. Οι "λεβέντες" του Δήμου δεν κάνουν κουβέντα για το χτεσινό κυνηγητό με το ΣΕΠΕ μέσα στο Δημαρχείο, αλλά και για την αυριανή κινητοποίηση των εργαζομένων. Και να σκεφτεί κανείς ότι υπήρξαν αριστερές δυνάμεις που τους ψήφισαν το 2002 και το 2006 τη δεύτερη Κυριακή!!



1)ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
Σε καταχρηστική άσκηση του δικαιώματός τους να διαμαρτυρηθούν σύννομα προχώρησαν στις 29 Σεπτεμβρίου και ώρα 12.30 οι εργαζόμενοι του δημοτικού ραδιοφώνου επικοινωνία 94fm. Χρησιμοποιώντας τα μεγάφωνα του δημοτικού ραδιοφώνου προχώρησαν σε δημόσια όχληση και συκοφαντική δυσφήμιση του δημάρχου Σταύρου Γεωργόπουλου.
Η δημοτική αρχή επανέρχεται στο ζήτημα της άμεσης εξυγίανσης της δημοτικής ραδιοφωνίας, η οποία χρησιμοποιήθηκε πελατειακά από τις παρελθούσες δημοτικές αρχές, οι οποίες επιβάρυναν με προσωπικό το ραδιόφωνο χωρίς να έχουν επιλύσει το ζήτημα της εισροής εσόδων. Οι μαύρες τρύπες οι τεράστιες. Σύμφωνα με την οικονομική υπηρεσία της δημοτικής επιχείρησης Προβολής και Ενημέρωσης του Δήμου Ηρακλείου Αττικής :
Το ραδιόφωνο δημιουργεί έξοδα που αγγίζουν σήμερα το 1.047.246 ευρώ ετησίως! για την μισθοδοσία, όταν τα έσοδά του ανέρχονται μόνο σε 50.761 ευρώ.
Δεν έχουμε τη δυνατότητα να καταβάλλουμε τη μισθοδοσία των εργαζομένων, εάν προηγουμένως δεν εξασφαλιστεί η φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα, η οποία επίσης κοστίζει και προσδοκούσαμε, εξαιτίας των περικοπών που υποκείμεθα, να καλυφθεί από τα έσοδα της δημοτικής επιχείρησης. Τα έσοδα όμως που παρουσιάζει το ραδιόφωνο είναι μηδαμινά. Αντί να παρουσιάζουν ανάκαμψη, δυστυχώς παρουσιάζουν μείωση 50% το 2009 σε σύγκριση με τα έτη 2007-2008, δυσχεραίνοντας τη συνεπή αποπληρωμή του χρέους που παραλάβαμε από την κακή διαχείριση του παρελθόντος.
Οποιαδήποτε λοιπόν καθυστέρηση στην μισθοδοσία δεν αντιπροσωπεύει σε καμία περίπτωση την πολιτική της Δημοτικής Αρχής, αλλά εκφράζει την αδυναμία ορισμένες φορές να καταβληθούν εγκαίρως οι δόσεις του χρέους των 845.000ευρώ των ΠΕΚ. που παραλάβαμε και καλούμαστε να διαχειριστούμε.
Βεβαίως, αναμέναμε από τους 44 εργαζόμενους να συνεργαστούν και να συμμεριστούν τη διοίκηση, συνεπικουρώντας στο δύσκολο έργο της εξυγίανσής του ραδιοφώνου. Με ποιο τρόπο; Προτείνοντας λύσεις για να γίνει το προϊόν του ανταγωνιστικό, έτσι ώστε να υπάρξει προσέλκυση διαφημίσεων και συνεπώς έσοδα. Αντίθετα, οι εργαζόμενοι καταφεύγουν σε στείρα αντιπαράθεση μέσω συκοφαντιών και ψευδών ειδήσεων.
Η κατάσταση γίνεται ακόμα δυσκολότερη σήμερα καθώς τα έσοδα και οι επιχορηγήσεις του Δήμου έχουν μειωθεί κατά 20% λόγω της οικονομικής κρίσης και προφανώς δεν υπάρχει δυνατότητα να καλύψουμε τους μισθούς όλου του προσωπικού. Ο δήμαρχος Ηρακλείου μάλιστα είχε προτείνει στο παρελθόν να αναλάβουν τις μετοχές του ραδιοφώνου οι ίδιοι οι εργαζόμενοι και να το λειτουργήσουν χωρίς να έχει επιβάρυνση ο δήμος και δεν το δέχθηκαν.
Σε κάθε περίπτωση η δημοτική αρχή σέβεται απόλυτα τα δικαιώματα των εργαζομένων και πράττει τα δέοντα προκειμένου να βρεθεί λύση, ώστε να βγει το δημοτικό ραδιόφωνο από το οικονομικό αδιέξοδο στο οποίο βρίσκεται.


2)ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
Οι εργαζόμενοι στο Δημοτικό Ραδιόφωνο «Επικοινωνία 94 FM» παραμένουν απλήρωτοι για τους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο, Σεπτέμβριο ενώ δεν έχει καταβληθεί και το επίδομα Καλοκαιρινής άδειας και δεν έχουν καμία πρόθεση και καμία δύναμη φυσική και ψυχολογική να εμπλακούν σε μικροπολιτικές διαμάχες. Αντίθετα η απολύτως δίκαιη διαμαρτυρία μας για την παραπάνω κατάσταση χρησιμοποιείται από την Δημοτική Αρχή που με κατάπτυστες ανακοινώσεις προσπαθεί να δημιουργήσει εντυπώσεις ενόψει των εκλογών του Νοέμβριου.
Ως απάντηση στα ψέματα και στις ανακρίβειες της εν λόγω ανακοίνωσης οφείλουμε να «ενημερώσουμε» το Δήμαρχο Σταύρο Γεωργόπουλο ότι:
- Για το γεγονός ότι η μισθοδοσία του ραδιοφώνου αγγίζει το 1.047.246 ευρώ ετησίως δεν ευθύνονται στο παραμικρό οι εργαζόμενοι αλλά εκείνοι που φρόντισαν να προσλάβουν ημετέρους (και προσλαμβάνουν ακόμη και αυτήν την στιγμή) που στις περισσότερες περιπτώσεις δεν συνεισφέρουν τίποτα στο πρόγραμμα του σταθμού. Ακόμη ευθύνονται αυτοί που παρά τις διαρκείς παραινέσεις των εργαζομένων εξακολουθούν να διατηρούν στην Δημοτική ραδιοφωνία εργαζόμενους που δουλεύουν σε άλλες υπηρεσίες του Δήμου. Ακόμη πρέπει να ενημερώσουμε όσους δεν γνωρίζουν ότι στο παραπάνω ποσό περιλαμβάνονται και τα χρέη της Διοίκησης προς εφορία και Ασφαλιστικά ταμεία για τα οποία, βέβαια, δεν ευθύνονται οι εργαζόμενοι.
- Για το γεγονός ότι τα έσοδα του ραδιοφώνου για το 2009 ανέρχονται μόνο σε 50.761 προφανώς και δεν ευθύνονται οι εργαζόμενοι αλλά εκείνοι που έχουν την διοίκηση της Δημοτικής Ραδιοφωνίας τα τελευταία τρεισήμισι χρόνια και «φρόντισαν» να διαλύσουν το διαφημιστικό τμήμα της.
- Οφείλουμε να θυμίσουμε στον Δήμαρχο Ηρακλείου κ. Σταύρο Γεωργόπουλο ότι οι εργαζόμενοι επανελημμένως έκαναν προτάσεις για την αύξηση των εσόδων του σταθμού (όπως οι επαφές με Δημάρχους όμορων Δήμων για ενοικίαση ωρών προγράμματος) που λόγω της πολιτικής του ποτέ δεν εφαρμόστηκαν.
- Ο Δήμαρχος επικαλείται την περικοπή των εσόδων του Δήμου από την Κυβέρνηση για να δικαιολογήσει την μη πληρωμή των αποδοχών μας. Οφείλουμε να θυμίσουμε ότι ο ίδιος φρόντισε να περικόψει άμεσα τα επιδόματα και τους μισθούς μας εξανεμίζοντας ουσιαστικά την όποια περικοπή των εσόδων του Δήμου.
- Τέλος, να ενημερώσουμε την Δημοτική Αρχή ότι οι εργαζόμενοι του ραδιοφώνου σε καμία περίπτωση δεν χρησιμοποίησαν μεγάφωνα του ραδιοφώνου στις κινητοποιήσεις τους αλλά μεγάφωνο που έχει αγοράσει με τα πενιχρά του έσοδα το Σωματείο εργαζομένων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: