Σάββατο 2 Μαΐου 2009

Μαύρη κάλπη για το μαύρο χρήμα


Επισυνάπτουμε από το www.mediablog.gr την είδηση για την τροπολογία της ζούλας, παραμονή Πρωτομαγιάς, με την προτροπή προς τους συναδέλφους, να τιμωρήσουμε την κυβέρνηση και το συνδικαλιστικό της παραμάγαζο στην ΕΣΗΕΑ, με "μαύρη κάλπη" στις εκλογές της 26 και 27 Μάη.


Στα μουλωχτά το 2%
Πέμπτη βράδυ, παραμονή Πρωτομαγιάς και χωρίς εφημερίδες την επομένη, κατατέθηκε τελικά η τροπολογία στη Βουλή, με την οποία παρατείνεται για τρία χρόνια το καθεστώς που δίνει τη δυνατότητα στους εκδότες να διαθέτουν το 2% του τζίρου των επιχειρήσεων τους χωρίς παραστατικά και με ελάχιστη φορολόγηση, γεγονός που τους επιτρέπει οποιεσδήποτε συναλλαγές με τρίτα πρόσωπα.

Κι έτσι πέρασε απαρατήρητη, η συνέχιση αυτής της ανεκδιήγητης διάκρισης που δίνει τη δυνατότητα στους καναλάρχες και λοιπούς ιδιοκτήτες ΜΜΕ να διαχειρίζονται περίπου 20 εκατομμύρια ευρώ κατάμαύρα σε μια εποχή που ολόκληρη η οικονομία δοκιμάζεται…
Να θυμίσουμε ότι στο παρελθόν, όταν ο κ. Ρουσόπουλος ήταν κυβερνητικός εκπρόσωπος, είχε δηλώσει κατηγορηματικά στη Βουλή ότι κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί!
Επιστρέφει το μαύρο χρήμα στα ΜΜΕ...


UPDATE Τετάρτη 6/5/2009

Απέσυρε την τροπολογία με την οποία παρατεινόταν το καθεστώς έκπτωσης χωρίς δικαιολογητικά δαπανών από τα ακαθάριστα έσοδα των επιχειρήσεων ΜΜΕ σε ποσοστό 2%, ο υφυπουργός Οικονομίας Αντώνης Μπέζας

Δεν υπάρχουν σχόλια: