Πέμπτη 21 Μαΐου 2009

Προς την Εφορευτική Επιτροπή της ΕΣΗΕΑ

Προς την Εφορευτική Επιτροπή της ΕΣΗΕΑ

Αγαπητοί Συνάδελφοι

Για την ομαλή διεξαγωγή των αρχαιρεσιών του σωματείου μας θα θέλαμε να σας επισημάνουμε τρία βασικά σημεία στα οποία θα πρέπει να δώσετε βάση προκειμένου να μην υπάρξουν προβλήματα στην άσκηση του δικαιώματος των συναδέλφων να ψηφίσουν ή ακύρωσης ψηφοδελτίων.
Πρώτον: Θα θέλαμε να σας επισημάνουμε ότι σε προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις, παρατηρήθηκε το φαινόμενο κατά τις μεσημβρινές ώρες να διακόπτεται εξ’ ολοκλήρου η διαδικασία, με αποτέλεσμα κάποιοι συνάδελφοι που είχαν πίεση χρόνου για να ψηφίσουν να μην μπορέσουν τελικά να το κάνουν. Κατανοούμε την ανάγκη για διάλειμμα των συναδέλφων που μετέχουν στην εφορευτική επιτροπή, αλλά θα μπορούσε αυτό να γίνεται εκ περιτροπής ώστε τα εκλογικά τμήματα να είναι καθ’όλη την διάρκεια της ημέρας ανοικτά.
Δεύτερον: Παρατηρήθηκε το φαινόμενο λόγω του ότι τα ψηφοδέλτια ήταν πολύ μεγάλα, να ακυρώνονται κάποια επειδή τα είχαν κόψει οι ψηφοφόροι για να μπορέσουν να μπουν σε φακέλους. Συνιστούμε ή οι φάκελοι να είναι μεγάλοι, ή να δοθούν και να αναγραφούν σαφείς οδηγίες την ημέρα των εκλογών, ώστε να μην υπάρξουν παρεξηγήσεις, εντάσεις, ενστάσεις κλπ, για ακύρωση ψηφοδελτίων που είναι κομμένα. Συνιστούμε να υπάρχουν αναρτημένες σαφείς οδηγίες(σταυροί, χρώμα κλπ) για να αποφευχθούν παρατράγουδα.
Τρίτον: Επειδή ως γνωστόν ψηφίζουν και οι άνεργοι, θα θέλαμε να υπάρξει ευελιξία ως προς την καταβολή του οφειλόμενου αντιτίμου και στην περίπτωση που κάποιος άνεργος δεν μπορεί να πληρώσει να μπορεί να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα. Ούτως ή άλλως θεωρούμε από θέση αρχής ότι οι άνεργοι δεν θα έπρεπε να πληρώνουν συνδρομή για να ψηφίσουν, όσο και χαμηλό και αν είναι το σχετικό αντίτιμο.

Εκ μέρους του Συνδυασμού

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ
FINANCIAL CRIMES
Αριστερό Ριζοσπαστικό ΜΜΕτωπο
Σπάρτακος- Ανένταχτοι

Μωυσής Λίτσης

Δεν υπάρχουν σχόλια: