Τρίτη 12 Μαΐου 2009

Eνστάσεων συνέχεια...

Χαίρομαι που ο κ. Χαρακόπουλος απαντά άμεσα για ένα σημαντικό θέμα. Η προσεκτική ανάγνωση της ένστασής μου δεν αναφέρεται στην πραγματική προϋπηρεσία του κ. Χαρακόπουλου πριν κατέβει σαν υποψήφιος βουλευτής, η οποία άλλωστε απουσιάζει από το βιογραφικό του σε αρκετές δημοσιεύσεις (λογοκρίθηκε από άλλους ή όχι), αλλά μετά από αυτήν την απόφαση και όχι για το τυπικό της σκέλος (μισθολόγιο και ασφάλιση), αλλά του πραγματικού συνδυασμού της πλούσιας πολιτικής του δραστηριότητας στην επαρχία (εκτός και αν αυτά τα δημοσιεύματα είναι ψευδή) με τους πραγματικούς ρυθμούς που απαιτεί η δημοσιογραφική εργασία. Ας μου επιτραπεί να εκφράσω και από την πλευρά μου την ελπίδα, ότι η πρόθεση εγγραφής του κ. Χαρακόπουλου στην συγκεκριμένη χρονική στιγμή, «δεν έχει καμία σχέση με τις επικείμενες εκλογές στην ΕΣΗΕΑ».

Ν.Μ.

Υ.Γ. ο σχολιασμός του θέματος και πριν καταθέσω την ένσταση, από αρκετά ΜΜΕ της περιοχής στην οποία εκλέγεται ο κ. Χαρακόπουλος θα έπρεπε να τον προβληματίσει, εκτός αν υιοθετούν και αυτά αβασάνιστα αναρτήσεις του διαδικτύου.


Άρθρο 9 του καταστατικού της ΕΣΗΕΑ

παράγραφος 10. Κάθε μέλος της Ενώσεως που γίνεται υπουργός, βουλευτής, γενικός γραμματεύς υπουργείου, πρέσβης ε.τ., δήμαρχος, πρόεδρος κοινότητας ή διορίζεται σε οποιαδήποτε μετακλητή θέση, δεν μπορεί να δημοσιογραφεί και δεν έχει το δικαίωμα να εκλέγεται στα όργανα της Ενώσεως. Ο χρόνος πάντως αυτός θεωρείται ως χρόνος δημοσιογραφικής υπηρεσίας και εργασίας και υπολογίζεται σε κάθε περίπτωση.


Eπισυνάπτεται η απάντηση του κ. Χαρακόπουλου
Αθήνα, 12 Μαΐου 2009

Ο Βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος πληροφορηθείς από blogs την κατάθεση ένστασης στην εγγραφή του στην ΕΣΗΕΑ από τον κ. Νάσο Μπράτσο έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Λυπούμε, διότι ο κ. Μπράτσος δεν ζήτησε να ενημερωθεί επί του φακέλου της υποψηφιότητάς μου από την ΕΣΗΕΑ, (τον οποίο ευχαρίστως μπορώ να του δώσω και εγώ) αλλά κατέφυγε σε «σαφάρι» αναζήτησης στο διαδίκτυο, από το οποίο και υιοθετεί αβασάνιστα, ανυπόστατα ψεύδη, όπως τα περί συναντήσεως μου με συναδέλφους της «Απογευματινής» για εργασιακά ζητήματα.

Αν είχε ζητήσει ενημέρωση από την ΕΣΗΕΑ θα είχε πληροφορηθεί, ότι πληρώ όλες τις τυπικές και ουσιαστικές προϋποθέσεις, καθώς προκειμένου να πολιτευθώ στις εκλογές του 2004 διέκοψα την εργασία μου στην εφημερίδα Espresso, όπου είχα καθημερινή απασχόληση πέραν της τριετίας ως rewriter. Μετά δε την άρση του επαγγελματικού ασυμβιβάστου των βουλευτών, επανήλθα ως πολιτικός αρθρογράφος της «Απογευματινής» στην τακτική στήλη «Για την ταμπακιέρα».

Επειδή θέλω να πιστεύω ότι ο κ. Μπράτσος –τον οποίο δεν γνωρίζω προσωπικά- είναι άνθρωπος καλών προθέσεων και η κίνησή του δεν έχει καμία σχέση με τις επικείμενες εκλογές στην ΕΣΗΕΑ, ευελπιστώ ότι αφού λάβει γνώση όλων των δεδομένων θα αναθεωρήσει τις αιτιάσεις του».


Tο βιογραφικό του κ. Χαρακόπουλου στο http://www.parliament.gr/synthesh/mp.asp?MPID=781


5/12/2009

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΦΑΝΤΟΜΑΣ...(από το pressmme.blogspot.com_ Επιτέλους βρέθηκε ένα μέλος της ΕΣΗΕΑ, να καταθέσει ένσταση κατά της εγγραφής στο δημοσιογραφικό σωματείο του βουλευτή της Ν.Δ. Μάξιμου Χαρακόπουλου. Από που και ως που "δημοσιογράφος" ο γνωστός βουλευτής; Έκανε ποτέ του ένα ρεπορτάζ; Έγραψε ποτέ ένα παραπολιτικό ή πήρε μια συνέντευξη; Έγραψε ποτέ κάποια έρευνα η οποία δημοσιεύθηκε; Πέραν της εξυπηρέτησης που του προσέφερε η ιδιοκτησία της εφημερίδας, πότε εργάστηκε πραγματικά και πότε πήγαινε στα γραφεία της εφημερίδας, για να έχει το δικαίωμα να του κολλάνε ένσημα από το ΤΣΠΕΑΘ; Χθες ο δημοσιογράφος και μέλος της ΕΣΗΕΑ Νάσος Μπράτσος είχε τα κότσια να καταθέσει ένσταση για την τύχη της οποίας θα κληθεί να αποφασίσει το Δ.Σ. της Ένωσης

Δεν υπάρχουν σχόλια: