Τρίτη 12 Μαΐου 2009

ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΕΝΣΤΑΣΗΣ

Προς το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ 12/5/2009
Κοινοποίηση στα μέλη του μικτού συμβουλίου


ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΕΝΣΤΑΣΗΣ


Αγαπητοί συνάδελφοι
με την παρούσα επιστολή, καταθέτω ένσταση κατά της εγγραφής στην ΕΣΗΕΑ του βουλευτή Λάρισας της Ν.Δ. Μάξιμου Χαρακόπουλου.
Αναζητώντας στα βιογραφικά των βουλευτών της Βουλής, το βιογραφικό του κ. Χαρακόπουλου, διαπίστωσα ότι ούτε ο ίδιος δηλώνει δημοσιογράφος, αλλά διδάκτωρ Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου και ιστορικός ερευνητής και κατά καιρούς άρθρα του δημοσιεύονται στον Τύπο, γεγονός που δεν συνιστά εργασία συντάκτη.
Παράλληλα σε αναζήτησή μου στο διαδίκτυο, διαπίστωσα ότι έχει δώσει συνεντεύξεις και δηλώσεις στην εφημερίδα ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ (σαν εργαζόμενός της έγινε μέλος της ΕΣΗΕΑ), αλλά δεν διαπίστωσα να έχει πάρει ο ίδιος συνεντεύξεις,να έχει κάνει ρεπορτάζ και γενικά να έχει δραστηριότητα επαγγελματία δημοσιογράφου.
Επίσης από αναζήτηση στο διαδίκτυο, διαπίστωσα ότι τον επισκέφθηκαν συντάκτες της εφημερίδας για να του εκθέσουν τα προβλήματά τους, ενώ αν ήταν επαγγελματίας(επί της ουσίας και όχι στο τυπικό σκέλος, όπως πχ μισθοδοσία, ασφάλιση, κλπ) δημοσιογράφος στην ίδια εφημερίδα, τότε θα έπρεπε να τα γνωρίζει από τα μέσα.
Η προ ετών απασχόλησή του στο γραφείο Τύπου της ΝΔ (αντιγράφω από το βιογραφικό του:
«Τον lούνιο του 1997 με απόφαση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κώστα Καραμανλή ορίζεται Διευθυντής του Γραφείου Τύπου και Υπεύθυνος Επαρχιακών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.
Από το 2001 μέχρι τις εκλογές του 2004 διετέλεσε Διευθυντής Επικοινωνίας του Κέντρου Πολιτικής Έρευνας και Επικοινωνίας") και η επί σειρά ετών κοινοβουλευτική του παρουσία από το 2004 έως σήμερα, δε συνιστούν κατά τη γνώμη μου ικανούς και αναγκαίους όρους για την εγγραφή του στην Ένωση. Καταθέτω ένσταση κατά της εγγραφής του και αιτούμαι από το μικτό συμβούλιο να την υπερψηφίσει.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

Νάσος Μπράτσος
Τακτικό μέλος της ΕΣΗΕΑ

από την εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Λάρισας
Συντάκτης Μάξιμος
* ΠΡΕΠΕΙ να είναι ο πρώτος Λαρισαίος βουλευτής που βγαίνει στο μεροκάματο.
Μια ζωή στον ιδιωτικό τομέα ο Μάξιμος Χαρακόπουλος – ούτε τα βρήκε έτοιμα, ούτε μπήκε στο Δημόσιο.
Έτσι, αξιοποιώντας την άρση του ασυμβίβαστου, έπιασε δουλειά – παρά την πίεση χρόνου. Κανονικά, με μισθό και ένσημα. Στην εφημερίδα «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ» ως δημοσιογράφος βεβαίως.
*
* ΤΟ θέμα έγινε γνωστό προχθές αφού ο Λαρισαίος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας υπέβαλε αίτηση στην Ένωση Συντακτών Αθηνών (ΕΣΗΕΑ) να μεταταχθεί από τα δόκιμα στα τακτικά μέλη. Προσκομίζοντας βεβαίως τα ένσημα (έτσι προβλέπεται) από την εφημερίδα του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: