Τετάρτη 6 Μαΐου 2009

Ο ΠΣΑΤ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "DERBY"


Ημερομηνία :6/5/2009
Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΠΣΑΤ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "DERBY"

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΣΑΤ συνεδρίασε εκτάκτως σήμερα, με μοναδικό θέμα την αιφνιδιαστική απόφαση της εργοδοσίας της εφημερίδας «Derby» να αναστείλει την κυκλοφορία της στις 31 Μαϊου 2009.

Ο προαναγγελθείς «θάνατος» μιας ακόμη αθλητικής εφημερίδας, μιας φωνής της ενημέρωσης, προκάλεσε σοκ στο χώρο της δημοσιογραφίας και του αθλητισμού, καθώς όπως όλα καταδεικνύουν, πέφτει «θύμα» επιχειρηματικών συμφερόντων και του ανταγωνισμού στο χώρο των ΜΜΕ και του επαγγελματικού ποδοσφαίρου.

Το Δ.Σ. του ΠΣΑΤ εκφράζει την έντονη ανησυχία του για τα νέα ήθη στο χώρο της δημοσιογραφίας και θεωρεί ανεπίτρεπτο πολυπράγμονες επιχειρηματίες να απαιτούν το κλείσιμο εφημερίδων, επειδή διατυπώνουν διαφορετικές απόψεις.

Επίσης, είναι άδικο να γίνονται «παιχνίδια» οργανωμένων συμφερόντων στις πλάτες των εργαζομένων και να καλούνται αυτοί -και μόνο αυτοί- να πληρώσουν το κόστος της απαράδεκτης κατάστασης.

Το Δ.Σ. του ΠΣΑΤ καλεί την ΕΣΗΕΑ να παρέμβει άμεσα και να εξαντλήσει κάθε περιθώριο για αποτροπή του «λουκέτου» στην εφημερίδα «Derby» και να ασκήσει πίεση προς τους επιχειρηματικούς κύκλους που συγκρούονται γύρω από αυτή την υπόθεση. Θα είμαστε στο πλευρό της σε όποια μορφή αγώνα κι αν επιλέξει.

Το Δ.Σ. έχει τη βεβαιότητα ότι η νέα διοίκηση που θα προκύψει από τις επικείμενες αρχαιρεσίες θα θέσει ως προτεραιότητά της την προάσπιση των συμφερόντων των συναδέλφων μας στην εφημερίδα «Derby» με όσο το δυνατό πιο αποτελεσματικό τρόπο.

Τέλος, δηλώνουμε ότι θα είμαστε κοντά τους, υπερασπιζόμενοι την εργασία, το παρόν αλλά και το μέλλον της εφημερίδας «Derby».

Δεν υπάρχουν σχόλια: