Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2009

Διδακτικές ιστορίες


φωτο αρχείου, γιατί κάποια πράγματα δεν πρέπει να τα ξεχνάμε


Την ώρα που μεθοδεύεται η επανέκδοση του SPORTIME θυμηθήκαμε μια ενδιαφέρουσα ιστορία.
Πριν μερικά χρόνια και μάλιστα παραμονές Χριστουγέννων, όπως τώρα, ο Ανδρουλιδάκης, αφού είχε φουντάρει τον Planet και το Tempo, άρχισε προεργασία για να εκδώσει την Daily Times. Λίγες μέρες πριν είχε φουντάρει (σε συνεργασία με συνεταίρους του γόνους καλών οικογενειών της Αθήνας), στην Κόρινθο την κλωστοϋφαντουργία ΚΟΡ-ΦΙΛ, με αποτέλεσμα πάνω από 80 εργάτριες να βγουν στην ανεργία. Αναρωτηθήκαμε τότε στα πλαίσια του μικτού, πώς γίνεται η ΕΣΗΕΑ να μένει αδιάφορη σε ένα από τα πριν βέβαιο ναυάγιο, με νέα ταλαιπωρία για συναδέλφους, από «σεσημεσμένη» περίπτωση εργοδότη, που 80 χλμ πιο μακριά είναι αποτυχημένος και στην Αθήνα "εκδότης".
Εισπράξαμε από το «σύστημα ΕΣΗΕΑ» απαντήσεις του είδους και τί να κάνουμε να του απαγορέψουμε να βγάλει εφημερίδα, ή να μην προσλάβει ανέργους συναδέλφους.
Υποκριτικά βεβαίως, γιατί μέχρι την έκδοση αρκετοί έκαναν τις «ενέργειές» τους για να προσληφθούν άνεργοι συνάδελφοι (και να τους το "χρωστάνε" μετά).
Τα "όργανα" στην Daily Times ξεκίνησαν γρήγορα, αλλά την ίδια ώρα υπήρχε μεταξύ των εργαζομένων μια σκληρή αντιπαράθεση για το ποιά από τις δύο αριστερές παρατάξεις (που τότε και τώρα συμμετείχαν στο ΔΣ) θα βγάλει τον δικό της εκπρόσωπο στο μικτό. Αποτέλεσμα, ο Ανδρουλιδάκης έκανε πάρτυ, η εφημερίδα βούλιαξε και οι συνάδελφοι (πολλοί τσακωμένοι μεταξύ τους) δεν απέφυγαν την ταλαιπωρία.
Χρήσιμο θα είναι σήμερα να μην επαναληφθούν ούτε τα βλακώδη και υποκριτικά ερωτήματα, ούτε οι άχρηστοι εσωτερικοί εμφύλιοι. Προφανώς ακόμα πιο χρήσιμο θα είναι να πληρωθούν οι ταλαιπωρημένοι συνάδελφοι που τους χρωστάει ο Κυριακόπουλος, Ρωμηός, ή όπως αλλιώς λέγεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια: