Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2009

Συνάντηση ΠΟΣΠΕΡΤ με UNI-MEΙ EUROPE



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΠΟΣΠΕΡΤ
Αγ. Παρασκευή, 14 Δεκεμβρίου 2009
Μετά από την ενημερωτική επίσκεψη του επικεφαλής της UNI-MEΙ Johannes Studinger που πραγματοποιήθηκε στις 3/11/09 στα γραφεία της ΠΟΣΠΕΡΤ για θέματα που αφορούν την δημόσια τηλεόραση, ακολούθησε πρόσκληση από την UNI-MEΙ EUROPE και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή των Οπτικοαουστικών Μέσων.
Η ΠΟΣΠΕΡΤ αποδέχθηκε την πρόσκληση και παρέστη στην διαβούλευση, συζήτηση και σχεδιασμό των μελλοντικών ενεργειών που σκοπό έχουν να διαφυλάξουν την ύπαρξη, αυτονομία, χρηματοδότηση, λειτουργία και παραγωγή κοινωνικού και πολιτιστικού έργου που παράγεται από την δημόσια τηλεόραση.
Η συνάδελφος μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΓΣΕΕ και γραμματέας Διεθνών Σχέσεων της ΠΟΣΠΕΡΤ Βάνα Μπρατάκου συμμετείχε στην συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της UNI-MEI EUROPE όπου και ενημέρωσε τον πρόεδρο της καθώς και το πρόεδρο της UNI-MEI GLOBAL (Παγκόσμιο συνδικαλιστικό των όμορων ομοσπονδιών) για τα τεκταινόμενα στην ΕΡΤ και το πώς διαμορφώνεται το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο στην Ελλάδα. Αμφίδρομα κατατοπιστήκαμε για την κατάσταση που επικρατεί στις δημόσιες τηλεοράσεις των χωρών που μετέχουν της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η ΠΟΣΠΕΡΤ ως μοναδική ελληνική ομοσπονδία που ανήκει στην UNI-MEΙ συμφώνησε στο σχέδιο κοινής δράσης που έχουν εκπονήσει τα Ευρωπαϊκά Συνδικάτα και θα ταχθεί μαζί τους σθεναρά ενάντια σε κάθε προσπάθεια απαξίωσης και υποβάθμισης των δικαιωμάτων των εργαζομένων.
Η εικόνα και υπόσταση των δημοσίων τηλεοράσεων στη Ευρωπαϊκή Ένωση βάλλεται από την στρεβλή προσπάθεια εναρμόνισης των Ευρωπαϊκών οδηγιών σε εθνικό επίπεδο.
Την επόμενη ακολούθησε συνάντηση των συνδικάτων με τους εκπροσώπους της EBU και την επίτροπο που επιλαμβάνεται της επιτροπής «οπτικοαουστικών μέσων».
Επίσης ζητήθηκε η συλλογή στοιχειών και η διενέργεια προγραμματισμένων δράσεων για:
Tην ανίχνευση της εξαρτημένης εργασίας, των διακρίσεων λόγω φύλου, την πειρατεία κ.α.
Οι εισηγήσεις τους βρίσκονται στην ομοσπονδία και οποίος επιθυμεί να ενημερωθεί ,είναι στη διάθεση του.
Η συνεργασία της ΠΟΣΠΕΡΤ με την UNI-MEI είναι και πάλι ενεργή.
Η παρακολούθηση των εξελίξεων στο Ευρωπαϊκό επίπεδο θα είναι αδιάλειπτη και η από κοινού παρέμβαση μας άμεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: