Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2009

Δημοτικά ΜΜΕ: τροπολογία



Ενημερωθήκαμε από συναδέλφους των δημοτικών ΜΜΕ ότι κατατέθηκε στη Βουλή από τον Γ. Ραγκούση τροπολογία στο νομοσχέδιο περί προσλήψεων, η οποία προβλέπει ότι όλες οι δημοτικές επιχερήσεις, οι οποίες βάσει Κώδικα δήμων και Κοινοτήτων προβλεπόταν να συγχωνευθούν ή μετατραπούν σε Α.Ε. κτλ., παίρνουν παράταση λειτουργίας μέχρι 31.12.2010 και αντίστοιχα παρατείνονται οι προβλέψεις περί μεταφοράς προσωπικού.
Επί της ουσίας, μπορεί να μην αποτελεί οριστική και θετική λύση υπέρ των εργαζομένων, δίνει όμως χρονικά περιθώρια για "ανασύνταξη" των δυνάμεών τους, στο νέο πολιτικό σκηνικό που υπάρχει.
Εκτός από τις απαιτούμενες θεσμικές παρεμβάσεις (συναντήσεις σωματείων με βουλευτές, κλπ) απαιτούνται και δράσεις "από τα κάτω", ώστε οι εργαζόμενοι στα δημοτικά ΜΜΕ, να ξαναπιάσουν το νήμα των πολύμορφων κινητοποιήσεων που έκαναν περίπου ένα χρόνο πριν, με τις οποίες αποτίναξαν την κατευθυνόμενη λάσπη ότι όποιος δουλεύει σε δημοτικά ΜΜΕ, είναι εξ ορισμού παρατρεχάμενος του εκάστοτε Δημάρχου, καλοπληρωμένος, κλπ κερδίζοντας συμπαράσταση που φάνηκε πόσο πολύτιμη ήταν.
Ειδικά τώρα που μετράμε αντίστροφα για τις δημοτικές εκλογές και σε επίπεδο τοπικών κοινωνιών, υπάρχει κινητικότητα, η ευκαιρία δεν πρέπει να πάει χαμένη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: