Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2009

Επιστολή συμβασιούχων

φωτο από πρόσφατη κινητοποίηση

ΠΡΟΣ: το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ
Παρακαλούμε να κοινοποιηθεί και στις παρατάξεις:

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ

ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ– ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΜΑΧΟΜΕΝΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ

ΚΙΝΗΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

FINANCIAL CRIMES

Συνάδελφοι,

Τα περιθώρια για την επίλυση του προβλήματος με τους 1300 συμβασιούχους εργαζόμενους της ΕΡΤ εξαντλούνται. Γι αυτό, ζητάμε την άμεση παρέμβαση σας προκειμένου να επισπευσθούν οι διαδικασίες. Συγκεκριμένα,

α) να παραστεί σύσσωμο το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ στη συνέλευση του Δ.Σ. της ΕΡΤ που θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου, όπου θα συζητηθεί το ζήτημα των συμβασιούχων.

β) να συνεδριάσει το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ, με τη συμμετοχή των μελών του Δ.Σ. της ΕΡΤ που ανήκουν στην ΕΣΗΕΑ, των εργασιακών εκπροσώπων της ΝΕΤ και της ΕΡΑ, καθώς και της επιτροπής των συμβασιούχων δημοσιογράφων, προκειμένου να προκηρυχθεί άμεσα απεργία σε όλα τα μέσα ενημέρωσης και να αποφασιστούν οι περαιτέρω δράσεις μας.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΕΡΤ


ΑΠΑΝΤΗΣΗ Financial Crimes
Για το θέμα των συνεδριάσεων και των λειτουργιών του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ δεν έχουμε την αρμοδιότητα να απαντήσουμε, διότι δεν εκπροσωπούμαστε. Πιστεύουμε ότι οι προτάσεις της επιστολής κινούνται στη σωστή κατεύθυνση.

Στο θέμα της απεργίας, ήδη έχουμε στείλει επιστολή ζητώντας απεργία σε όλα τα ΜΜΕ στις 17 Δεκεμβρίου, σε συντονισμό με άλλους κλάδους εργαζομένων, που ήδη έχουν λάβει σχετικές αποφάσεις, συνδέοντας τα εργασιακά, τον προϋπολογισμό, την έξαρση των απολύσεων, κλπ και διευρύνοντας τις κοινωνικές μας συμμαχίες.

Οι δημόσιες αναφορές, οι δράσεις μας, οι αναρτήσεις μας, οι συμμετοχές μας στις κινητοποιήσεις και με την παρουσία συναδέλφων εκτός ΕΡΤ,όταν απουσίαζαν ΟΛΑ τα μέλη του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, οι προσπάθειες ενεργοποίησης και των μονίμων (μελών της ΕΣΗΕΑ και της ΠΟΣΠΕΡΤ),η παρουσία μας σε όλες τις συνελεύσεις (τόσο των δημοσιογράφων, όσο και του σωματείου συμβασιούχων της ΕΡΤ), αλλά και τα περιεχόμενα του τελευταίου τεύχους μας, δείχνουν το πώς αντιμετωπίζουμε το θέμα των συμβασιούχων στην ΕΡΤ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: