Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2010

Απογευματινή: παραίτηση Σαραντόπουλου από τη δίκη




Παραιτήθηκε από τη σημερινή δίκη για την υπαγωγή της Απογευματινής στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα, ο ιδιοκτήτης μεγαλοεργολάβος-κατασκευαστής Σαραντόπουλος, διαμηνύοντας ότι αύριο θα ανακοινώσει το νέο καθεστώς(?) για την εφημερίδα.
Παράλληλα «παζάρεψε» ανεπιτυχώς φυσικά, με στόχο να δώσει στους εργαζόμενους τα δεδουλευμένα τριών μηνών, αλλά όχι την αποζημίωση, για να το γυρίσει με «προσφορά» ενός μέρους της αποζημίωσης και μπροστά στην άρνηση που βρήκε, να αφήσει να αιωρείται ότι αύριο θα ανακοινώσει πτώχευση.
Πάντως την ίδια ώρα πληρώνει κανονικά πολλές χιλιάδες ευρώ σε τράπεζες, για τις οποίες δήλωσε ότι θα καλύψει όλες τις υποχρεώσεις του κανονικά, μόνο στους εργαζόμενους θέλει να φορέσει φέσι.
Αύριο οι εργαζόμενοι θα προσέλθουν κανονικά στην εργασία τους, ενώ το μεσημέρι της Δευτέρας θα γίνονταν συνεδρίαση του διασωματειακού (ΕΤΕΡ και ΕΣΠΗΤ ήταν στα δικαστήρια μαζί με την ΕΣΗΕΑ).
Τα βίντεο είναι από τον περίβολο των δικαστηρίων.
Στους εργαζόμενους μοιράστηκε το επισυναπτόμενο κείμενο από αλληλέγγυους συναδέλφους:



2)ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΤΗΣ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗΣ

Στεκόμαστε στο πλευρό των συναδέλφων μας στην εφημερίδα «Απογευματινή» που αντιμετωπίζουν την αναλγησία της αδηφάγας εργοδοσίας, η οποία όχι μόνο δεν καταβάλλει τα δεδουλευμένα, αλλά επιχειρεί με το τρυκ της πτώχευσης να ροκανίσει και να περιορίσει τις οφειλές της, οδηγώντας τις εξελίξεις σε απολύσεις και βλαπτικές εργασιακές μεταβολές. Οι εργαζόμενοι της εφημερίδας γνωρίζουν καλά ότι η εργοδοτική πλευρά, με πολλές και διάφορες επιχειρηματικές δραστηριότητες, αρκετές εκ των οποίων στον κατασκευαστικό τομέα, μόνο από πτώχευση δεν απειλείται. Αντίθετα έχει βυθιστεί τόσο στην αλαζονεία του πλούτου, που επιχειρεί να καταπιεί και τα πιο στοιχειώδη εργασιακά δικαιώματα.
Οι εργαζόμενοι της Απογευματινής δεν είναι μόνοι, όλοι οι εργαζόμενοι στον Τύπο είμαστε μαζί τους, όλοι οι εργαζόμενοι σε κάθε κλάδο και ειδικότητα, αντιλαμβάνονται ότι όλα αυτά είναι συνέπειες του χειρόφρενου που έλυσε η κυβέρνηση με τις επιταγές της Ε.Ε. και του ΔΝΤ και άφησε τους εργοδότες να ξεφύγουν στον κατήφορο.
Αποτυπώθηκε άλλωστε και στα εργοδοτικά non paper.
Αν δεν θέλει ο κ. Σαραντόπουλος, τα παραδείγματα του «Ελεύθερου Τύπου» και της «Ημέρας» στην Πάτρα, όπου οι εργαζόμενοι με τη στήριξη των συνδικάτων προχώρησαν σε εναλλακτικές εκδόσεις, με ιδιαίτερη απήχηση, είναι φωτεινά παραδείγματα προς μίμηση.
Καλούμε τα κλαδικά σωματεία να στηρίξουν τους εργαζόμενους οικονομικά, αλλά και θεσμικά με πρόσθετη παρέμβαση στο δικαστήριο που θα κριθεί η αίτηση πτώχευσης τη Δευτέρα 1 Νοέμβρη, όπως οι ίδιοι ζήτησαν.

Οι υποψήφιοι της «Αντικαπιταλιστικής Ανατροπής στην Αττική-Ανταρσία σε κυβέρνηση-ΕΕ-ΔΝΤ»
Αργυροκαστρίτης Δημήτρης, λιθογράφος
Δελαστίκ Γεώργιος, δημοσιογράφος, Διευθυντής εφημερίδας ΠΡΙΝ
Ελαφρός Γιάννης, δημοσιογράφος, Μέλος Μικτού Συμβουλίου ΕΣΗΕΑ
Μπόλαρης Λέανδρος, δημοσιογράφος "Εργατική Αλληλεγγύη"- Συγγραφέας
Μπράτσος Αθανάσιος (Νάσος), Δημοσιογράφος, μέλος ΕΣΗΕΑ
Σακελλαρίου Ιωάννα, Μέλος εργασιακής επιτροπής ΔΟΛ
Αναστασιάδης Τάσος, δημοσιογράφος, μέλος ΕΣΗΕΑ, Eργασιακή Eπιτροπή ΔΟΛ
Βατικιώτης Λεωνίδας, δημοσιογράφος - μέλος Πρωτοβουλίας Οικονομολόγων
Θωίδου Αικατερίνη, δημοσιογράφος "Εργατική Αλληλεγγύη"


Οι υποψήφιοι της «Ανταρσίας στις γειτονιές της Αθήνας»
Παπαχριστούδη Σταματούλα (Ματίνα), Δημοσιογράφος, πρωτοστάτησε στον αγώνα απολυμένων Ελεύθερου Τύπου
Παυλόπουλος Γεώργιος, Δημοσιογράφος, μέλος Μεικτού συμβουλίου ΕΣΗΕΑ
Σβανάς Σωτήριος, Συντάκτης, μέλος της ΕΣΠΗΤ

Οι υποψήφιοι της «Αντικαπιταλιστικής Αριστερής Κίνησης Πειραιά-Ανταρσία στο λιμάνι»
Αλτίνου Αμαλία, δημοσιογράφος σε ιντερνετικό ΜΜΕ
Σαρρής Κώστας, δημοσιογράφος μέλος ΕΣΗΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: