Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

ΕΤΕΡΜΘ: η ισχύς εν τη ενώσει


Ένωση ΤΕχνικών Ραδιοφωνίας Μακεδονίας-Θράκης

Θεσσαλονίκη, Πέμπτη 02 Οκτωβρίου 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Την Τετάρτη 1η Δεκεμβρίου 2010 και λίγη ώρα πριν ξεκινήσει η τετράωρη Στάση Εργασίας που είχε κηρύξει η ΕΤΕΡΜΘ στον Ρ/Σ Αθλητικά Νέα 98.7, οι υπεύθυνοι του ραδιοσταθμού, κ. Σκόρδας Λάμπρος και κ. Τάτσικας Δημήτριος - Διευθυντής της εφημερίδας Αθλητικά Νέα, σε μια προσπάθεια να αντιστρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση, ΒΙΑΙΟΠΡΑΓΗΣΑΝ !!!εναντίον του Προέδρου της ΕΤΕΡΜΘ κ. Χατζηγεωργίου Κωνσταντίνου και Βʼ Γραμματέα, κ. Στεφανίδη Κοσμά.

Ο κ. Σκόρδας, με σκοπό να καταστείλει την απεργιακή κινητοποίηση, απείλησε με υποβολή μήνυσης κατά του Ηχολήπτη που εργαζόταν εκείνη τη στιγμή νόμιμα, έτσι ώστε να τον αναγκάσει να βγει από τον εργασιακό του χώρο και να επιβάλλει στη θέση του (ως ηχολήπτη) κάποιον παραγωγό, κάτι που φυσικά απαγορεύεται από τη ΣΣΕ.

Είναι φανερό ότι η παντελώς ψευδής και αβάσιμη έγκληση του κ. Σκόρδα, για δήθεν διατάραξη οικιακής ειρήνης, ήταν κίνηση απελπισίας στην προσπάθειά του να αντιστρέψει την εις βάρος του κατάσταση.
Το αποτέλεσμα όλης αυτής της κατάστασης, ήταν να καταφθάσουν Αστυνομικοί στον εν λόγω ραδιοσταθμό και να οδηγήσουν στο Αστυνομικό Τμήμα Δωδεκανήσου όλους τους εμπλεκόμενους.

Ο κ. Σκόρδας, βλέποντας την άμεση κινητοποίηση όλων των εκπροσώπων των Ενώσεων των ΜΜΕ, της ΓΣΕΕ, του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης και των μελών της ΕΤΕΡΜΘ, ζήτησε να αποσυρθούν οι μηνύσεις και από τις δυο πλευρές και να πραγματοποιηθεί μια συνάντηση τη Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010, στις 7 το απόγευμα, ούτως ώστε να συζητηθούν τα αιτήματα της Απεργιακής κινητοποίησης των Τεχνικών Ραδιοφώνου.

Καταδικάζουμε τις παραπάνω προσπάθειες που στοχεύουν με αυταρχικούς και δόλιους τρόπους στην τρομοκράτηση των εργαζομένων και στη διατήρηση του καθεστώτος της εργοδοτικής ασυδοσίας (συνεχής καθυστέρηση μισθοδοσίας, καταστρατήγηση ωραρίου, άθλιες συνθήκες, μαύρη και ανασφάλιστη εργασία), εκφοβισμοί εργαζομένων.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης ευχαριστεί θερμά τους εκπροσώπους της ΓΣΕΕ, του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, την ΕΣΗΕΜΘ, ΕΠΗΕΘ,ΕΤΙΤΒΕ, ΕΤΗΠΤΘ, καθώς και όλες τις υπόλοιπες συνδικαλιστικές οργανώσειςγια την αμέριστη συμπαράστασή τους.


Μας δίνει κουράγιο το πρωτοφανές πλήθος των Τεχνικών Ραδιοφωνίας που από την πρώτη στιγμή στάθηκε δίπλα μας.
Ευχαριστούμε τον Νομικό μας Σύμβουλο, κ. Στρατή Μαυραγάνη.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο


Ο Πρόεδρος Η Γενική Γραμματέας

Χατζηγεωργίου Κων/νος Μπουτσέλη Όλγα

Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΕΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια: