Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

Μετ΄ εμποδίων η δίκη της Αγγελικής


...από το site της ΕΡΑ Αιγαίου...

Μετ΄ εμποδίων η δίκη της Αγγελικής σήμερα
Σύνταξη: Δήμητρα Λαχουρή
Με καθυστέρηση ξεκίνησε η εκδίκαση ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Χίου της υπόθεσης της δημοσιογράφου Αγγελικής Χατζηδημητρίου. Η καθυστέρηση οφειλόταν σε τηλεφώνημα για τοποθέτηση βόμβας εντός του χώρου του Δικαστηρίου και στην έρευνα που ακολούθησε για να διαπιστωθεί ότι ήταν τελικά φάρσα.

Αυτή την ώρα επιχειρηματολογούν οι Δικηγόροι των κατηγορουμένων επί του κατηγορητηρίου το οποίο θεωρούν αβάσιμο. Κατηγορούμενοι είναι ο υπάλληλος της εταιρίας σεκιούριτι που εμπόδισε βίαια την είσοδο της Αγγελικής στο χώρο του εργοστασίου της ΔΕΗ για την πραγματοποίηση ρεπορτάζ το πρωινό της 8ης Απριλίου 2006 όταν είχε εκδηλωθεί φωτιά στο χώρο.

Κατηγορούμενοι είναι και 4 γιατροί του νοσοκομείου Χίου για την αμέλεια που επέδειξαν στην άσκηση του ιατρικού καθήκοντος. Σήμερα, 4,5 χρόνια μετά το τραγικό περιστατικό η Αγγελική βρίσκεται καθηλωμένη με τετραπληγία. 4,5 ωστόσο χρόνια η υπόθεση παραμένει εκκρεμής στη Δικαιοσύνη «με τους φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς να πηγαινοέρχονται ανενόχλητοι δυο φορές το χρόνο στην αίθουσα του δικαστηρίου» όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕΣΥ. Ανακοίνωση εξέδωσε και η ΕΣΗΕΠΗΝ ζητώντας την δικαστική δικαίωση της Αγγελικής Χατζηδημητρίου ενώ ο πρόεδρος του Δ.Σ. Απόστολος Βουλδής θα καταθέσει υπέρ της Αγγελικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: