Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

Συνέλευση στην Ελευθεροτυπία: κλιμάκωση και αλληλεγγύη


Την κλιμάκωση των απεργιακών κινητοποιήσεων με κήρυξη απεργίας σε όλα τα ΜΜΕ που θα πιάνει και τα φύλλα του σαββατοκύριακου, ζήτησαν οι εργαζόμενοι στην Χ.Κ. ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΣ(Eλευθεροτυπία) σε γενική συνέλευση που έγινε πριν λίγη ώρα με συμμετοχή εργαζομένων από όλες τις ειδικότητες(συντάκτες, διοικητικοί, τεχνικοί) παρουσία της τριμερούς επιτροπής από τους εκλεγμένους εκπροσώπους των διαφόρων ειδικοτήτων.

Οι εργαζόμενοι ζήτησαν να υπογραφεί γενική συλλογική σύμβαση εργασίας, εξέφρασαν την πλήρη αντίθεσή τους στην υπογραφή επιχειρησιακών και ατομικών συμβάσεων, καθώς και την ανάκληση και πάγωμα όλων των απολύσεων. Κάλεσε επίσης την ΕΣΗΕΑ και τις άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις να προχωρήσουν άμεσα σε απεργιακές κινητοποιήσεις στην περίπτωση μονομερών κινήσεων από τους εργοδότες για παραβίαση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας.

Εξέφρασε την αλληλεγγύη στους συναδέλφους της Απογευματινής, του ΒΗΜΑΤΟΣ και των άλλων μέσων ενημέρωσης όπου υπάρχουν σοβαρά προβλήματα με απολύσεις και μειώσεις μισθών(ΣΚΑΙ, ΠΗΓΑΣΟΣ, κλπ)

Η συνέλευση της Ελευθεροτυπίας ζήτησε επίσης να γίνει έκτακτη γενική συνέλευση της ΕΣΗΕΑ.

Οι εργαζόμενοι ζήτησαν ακόμη να ανακληθεί η απόλυση του συναδέλφου Β. Χατζηβασιλείου(ανακοινώθηκε προχθές), κριτικού βιβλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: