Σάββατο 14 Μαΐου 2011

Aγώνες που αξίζει να στηριχτούν



Καθαρό οξυγόνο και όχι συνδικαλιστική καμαρίλα

Χωρίς κάλπες στους χώρους δουλειάς, με «εφορευτικές επιτροπές» διευθυντικά στελέχη και "ανανήψαντες" πρώην αριστερούς, χωρίς παχιά λόγια και μηδενική πράξη, χωρίς «παρακοιμώμενους της εργοδοσίας», χωρίς ορντινάντσες της κυβέρνησης, οι εργαζόμενες στο «Πηνελόπειο» δίνουν ένα σημαντικό αγώνα. Δημοσιογραφικό χρέος όλων είναι να τον αναδείξουμε, υποχρέωσή μας να «μάθουμε», σε εποχές που άλλοι όπως ο απερχόμενος πρόεδρος προτείνουν περικοπές 10% και γαργάρα στις ατομικές συμβάσεις και κάποιοι άλλοι φιλοκυβερνητικοί κρύβονται και δεν εμφανίζονται ούτε στις απεργίες, έτσι για τα μάτια.

Λίγα λόγια για την ιστορία



Aπλήρωτες για μήνες (με εξαίρεση ελάχιστα «έναντι») παραμένουν οι εργαζόμενες στο «Πηνελόπειο» (παιδικός σταθμός στη Νέα Ιωνία), ενώ το μέγεθος της παρανομίας δείχνει και το γεγονός ότι δεν έχουν πληρωθεί ούτε καν το Δώρο Πάσχα. Πάντως μέχρι στιγμής η επιθεώρηση εργασίας δεν είχε προχωρήσει στην επιβολή κυρώσεων προς την εργοδοτική πλευρά. Αυτή (Καρυάτιδες) με την άνεσή της διοργάνωσε επίδειξη μόδας (φωτο η αμερικανιά που διοργάνωσαν οι ελληνοαμερικάνες) στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία, για να συμβάλλει οικονομικά στην επίλυση των προβλημάτων!!!


Υπενθυμίζουμε ότι την ευθύνη της λειτουργίας του παιδικού σταθμού, την έχει το ελληνικό γυναικείο σωματείο «Καρυάτιδες» των ΗΠΑ, το ίδρυμα επιχορηγούνταν από τη Νομαρχία (πριν τη μεταρρύθμιση του Καλλικράτη), συνεχίζει να επιχορηγείται από το ΙΚΑ, ενώ πληρώνουν και οι γονείς. Ο παιδικός σταθμός φιλοξενεί περίπου 100 παιδιά.
Την Παρασκευή 13 Μαΐου, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στο «Πηνελόπειο», με τη συμμετοχή εκπροσώπων του Δήμου Νέας Ιωνίας, δημοτικών παρατάξεων, του ΕΚΑ, του κλαδικού σωματείου εργαζομένων στους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς, του σωματείου εργαζομένων στο Δήμο Νέας Ιωνίας και εκπροσώπων του περιφερειακού συνδυασμού «Αντικαπιταλιστική Ανατροπή».
Στη συνάντηση με τη διεύθυνση του ιδρύματος συμφωνήθηκε να γίνει συνάντηση το πρωί της Δευτέρας, με την πρόεδρο των «Καρυάτιδων», με θέμα την άμεση επίλυση του προβλήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: