Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

Για τα αποτελέσματα των εκλογών στην ΕΣΗΕΑ

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ
Οι εκλογές για το νέο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ ολοκληρώθηκαν. 294 συναδέλφισσες και συνάδελφοι (13 περισσότεροι από ό,τι το 2009, παρά την σαφώς μικρότερη προσέλευση) τίμησαν την Πρωτοβουλία για την Ανατροπή με την εμπιστοσύνη και την ψήφο τους. Μας έδωσαν μία έδρα, αλλά και μια καθαρή εντολή: να παραμείνουμε ανεξάρτητοι από τα διάφορα κέντρα εξουσίας και να συνεχίσουμε ασυμβίβαστα τον αγώνα για τα συμφέροντα της μεγάλης πλειοψηφίας των εργαζομένων του κλάδου, που αρνούνται να σκύψουν το κεφάλι στην λαίλαπα που έχουν εξαπολύσει εργοδοσία, κυβέρνηση και τρόικα. Τους ευχαριστούμε.
Τα αποτελέσματα των εκλογών σηματοδότησαν τον καταποντισμό του κύριου εκφραστή του εργοδοτικού και διαπλεκόμενου συνδικαλισμού. Η παράταξη Σόμπολου τιμωρήθηκε από τους συναδέλφους, χάνοντας το 60% των ψήφων της και τις μισές έδρες της σε σχέση με το 2009. Μήνυμα καταδίκης στάλθηκε, όμως, και προς άλλες παρατάξεις που είτε επέμεναν να «κλείνουν το μάτι» προς την κυβέρνηση και την εργοδοσία είτε δεν ανταποκρίθηκαν στις προσδοκίες των συναδέλφων που τις είχαν ψηφίσει μαζικά στις προηγούμενες εκλογές.
Παράλληλα, είναι γεγονός ότι οι συνάδελφοι, με την ψήφο τους, έστειλαν μήνυμα ελπίδας, αντίστασης και αγώνα. Εξέφρασαν την διάθεσή τους για αλλαγή πορείας και την αναζήτησή τους για ένα σωματείο που θα είναι ικανό να υπερασπιστεί τα δικαιώματά τους. Για να γίνει αυτό, για να διεκδικήσουμε αξιοπρεπή δουλειά και αμοιβές, δεν αρκεί ο αγώνας δι’ αντιπροσώπων. Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, απαιτείται η ενεργός συμμετοχή όλων στη μάχη.
Από αυτή την άποψη, κανείς δεν δικαιούνται να μείνει αδιάφορος απέναντι στην αύξηση τόσο της αποχής (κατά 15% και πλέον) όσο και των λευκών και άκυρων ψηφοδελτίων (κατά 50%). Με τη στάση τους, εκατοντάδες συνάδελφοι εξέφρασαν τον προβληματισμό ή και τη δυσφορία τους συνολικά για την Ένωση, θέτοντας σε όλους αμείλικτα ερωτήματα για το μέλλον.
Ήρθε η ώρα να κάνουμε τις μεγάλες ανατροπές. Να δημιουργήσουμε τις δικές μας συλλογικότητες στους χώρους δουλειάς και όχι να περιμένουμε τις όποιες «προοδευτικές πλειοψηφίες» στην κορυφή να μας λύσουν τα προβλήματα. Η τακτική αυτή έχει δοκιμαστεί και έχει αποτύχει παταγωδώς. Είναι ανάγκη – τώρα και όχι αύριο – να κάνουμε το μεγάλο άλμα για τη συγκρότηση ενός ταξικού και ανεξάρτητου συνδικάτου όλων των εργαζομένων στα ΜΜΕ.
Σε αυτήν την προσπάθεια, είναι βέβαιο ότι δεν είμαστε μόνοι. Καλούμε σε συστράτευση, από σήμερα κιόλας, όλες τις ριζοσπαστικές κινήσεις και τους συναδέλφους που ελπίζουν και αντιστέκονται. Που επιμένουν να διεκδικούν τον κλεμμένο μισθό, την κλεμμένη σύνταξη, τα κλεμμένα όνειρα, την κλεμμένη ζωή.

27 Μαΐου 2011




ENΩΣΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ
ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
---------------------------------
ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Η Εφορευτική Επιτροπή ανακοινώνει τα αποτελέσματα των εκλογών της 25ης και 26ης Μαΐου 2011 για τη σύνθεση των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ.

Ψήφισαν: 3.378 Βρέθηκαν: 3.365 Εγκυρα: 3.088 Άκυρα: 140 Λευκά: 137 Εκλογικό μέτρο: 280

Έλαβαν:

Ι. Συνδυασμός «ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΤΥΠΟΣ»

Ψήφοι: 634 Εδρες: 2

ΙΙ. Συνδυασμός «ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ»

Ψήφοι: 504 Εδρες: 2

ΙΙΙ. Συνδυασμός «ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ»

Ψήφοι: 445 Εδρες: 2

ΙV . Συνδυασμός «ΚΙΝΗΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ (ΚΕΔ)»

Ψήφοι: 384 Εδρες: 2

V . Συνδυασμός «ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ»

Ψήφοι: 326 Εδρες: 1
VΙ. Συνδυασμός « ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ( Financial Crimes, Αριστερό Ριζοσπαστικό ΜΜΕτωπο, Σπάρτακος, Ανένταχτοι) »

Ψήφοι: 294 Εδρες: 1

VΙΙ. Συνδυασμός «ΜΑΧΟΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ»

Ψήφοι: 290 Εδρες: 1

VΙΙΙ. Συνδυασμός «ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ»

Ψήφοι: 211 Εδρες: -

Δεν υπάρχουν σχόλια: