Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

Έχουν το θράσος να απαιτούν νέες θυσίες


...από το εισαγωγικό σημείωμα του έκτακτου τεύχους των Financial Crimes...

Η πολιτική της κυβέρνησης και της Τρόικας έχει αποτύχει. Πλέον σε όλη την Ευρώπη συζητάνε για τη χρεοκοπία που μας έχει οδηγήσει η πολιτική τους. Και έχουν το θράσος να απαιτούν νέες θυσίες, νέα μνημόνια, για να εξασφαλίσουν ότι οι τραπεζίτες και τα κάθε είδους αρπακτικά, θα πάρουν πίσω όσο το δυνατόν περισσότερα από τα χρήματα τους. Και είναι διατεθειμένοι να πουλήσουν όλες τις υπηρεσίες που έχουμε ανάγκη, να μειώσουν ακόμη περισσότερο τους μισθούς και τις συντάξεις, να τινάξουν την ανεργία στα ύψη, να διαλύσουν ακόμη περισσότερο τις εργασιακές σχέσεις.
Απέναντι σε αυτήν την προοπτική έχουμε να αντιπαραθέσουμε την δική μας. Κλιμάκωση των απεργιών για να διεκδικήσουμε αυξήσεις στους μισθούς μας και όχι μειώσεις. Να παλέψουμε για προσλήψεις στους Δήμους, στα Σχολεία, στα Νοσοκομεία, και όχι να αφήσουμε να ρημάξουν οι δημόσιες υπηρεσίες. Να πάρουμε πίσω όλες τις ιδιωτικοποιήσεις που έχουν κάνει τα προηγούμενα χρόνια και να μην προχωρήσουν στο ξεπούλημα της ΔΕΗ, των ΕΛΤΑ, του ΟΣΕ. Να απαγορευτούν με νόμο οι απολύσεις. Να κρατικοποιήσουμε τις τράπεζες με έλεγχο των εργατών, για να μπορούν οι εργαζόμενοι να έχουν το έλεγχο και όχι τα κάθε είδους τρωκτικά που θησαύριζαν για δεκαετίες. Να προχωρήσουμε σε πάγωμα και διαγραφή του χρέους προς τις τράπεζες. Να μην τους δώσουμε ούτε ένα ευρώ. Έτσι θα μπορέσουμε να εξοικονομήσουμε ένα δίς ευρώ κάθε βδομάδα, που αντί να πηγαίνουν στα μπαούλα των τραπεζιτών θα μπορούν να σώσουν τους μισθούς, τις συντάξεις, τις δουλείες και τις υπηρεσίες μας.
Η πανεργατική απεργία στις 11 Μάη μπορεί να γίνει σημείο αναφοράς για να κλιμακώσουμε τους απεργιακούς μας αγώνες με απεργίες διαρκείας για να επιβάλλουμε μια τέτοια πολιτική. Δεν είναι επέτειος ένα χρόνο μετά την πανεργατική της 5 Μάη. Οι έντεκα πανεργατικές που κάναμε μέσα σε ένα χρόνο, έχουν σημάνει το μπλοκάρισμα της υλοποίησης των μέτρων της κυβέρνησης. Γι’ αυτό και η τρόικα απαιτεί την άμεση υλοποίηση των μέτρων που ενώ έχουν ψηφιστεί δεν εφαρμόζονται. Η εργατική τάξη ούτε στιγμή δεν έχει σταματήσει να δίνει τη μάχη και σήμερα είναι πιο έμπειρη, και πιο δυνατή. Η απεργία στις 11 Μάη είναι μια κρίσιμη μάχη που μπορεί να δώσει ώθηση για κλιμάκωση των απεργιών σε διαρκείας, γιατί αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να κερδίσουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: