Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

Απόλυση στη ΧΡΥΣΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ


Εργασιακή Επιτροπή Εκπροσώπων Εργαζομένων του ΔΟΛ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Η Εργασιακή Επιτροπή του ΔΟΛ εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή της, στους εργαζόμενους της ΧΡΥΣΗΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ, ενάντια στην άδικη απόλυση του συναδέλφου και μέλους της ΕΠΗΕΑ Παναγιώτη Χαντζιού.
Η απόλυση του συναδέλφου ήρθε, αφού πρώτα η εταιρεία είχε προβεί σε δεκάδες άλλες εκβιαστικές εθελουσίες εξόδους – απολύσεις, στο βωμό του κέρδους και του μνημονίου. Κάτω από αυτό το κλίμα της εργασιακής ανασφάλειας (απολύσεις, μειώσεις μισθών, εκ περιτροπής εργασία), οι συνάδελφοι της ΧΡΥΣΗΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ, πρέπει να απαντήσουν αποφασιστικά στην εργοδοτική επίθεση που δέχονται, συμμετέχοντας και περιφρουρώντας την 48ωρη απεργία που έχει προκηρύξει η ΕΠΗΕΑ για την άμεση ανάκληση της απόλυσης του συναδέλφου και το πάγωμα των απολύσεων.

Με όπλο την αλληλεγγύη, όλοι οι συνάδελφοι μέλη και μη μέλη Ενώσεων και σύμφωνα με το Νόμο 1264/82 οι συνάδελφοι που δεν καλύπτονται από καμία συνδικαλιστική Ένωση ,καλύπτονται κάτω από την ομπρέλα τις μεγαλύτερης συνδικαλιστικής Ένωσης στο χώρο, πρέπει να δώσουν το δικό τους αγώνα με αξιοπρέπεια για εργασιακή ειρήνη και διεκδίκηση Σ.Σ.Ε,όπως έπραξαν και άλλοι συνάδελφοι σε άλλους χώρους .
Η εργοδοτική αυθαιρεσία πρέπει να σταματήσει εδώ ,βάζοντας ένα τέρμα και στα ψευτοδιλήμματα που μας βάζουν.
Η ποινικοποίηση του αγώνα μας δεν θα μας κάμψει.





2)ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ


Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Π.Η.Ε.Α. καταγγέλλει την ιδιοκτησία της εφημερίδας " ΧΡΥΣΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ" για την απόφασή της να προχωρήσει σε απολύσεις Διοικητικών Υπαλλήλων, που εργάζονται σε αυτήν.
Ήδη οι πρώτη απόλυση είναι γεγονός και υπάρχει εκτίμηση ότι ακολουθούν και άλλες. Ο συνάδελφό μας Παναγιώτης Χόντζιας μετά από πολλά χρόνια προσφοράς στην εφημερίδα ανταμείφθηκε με την απόλυσή του από την εργοδοσία.. Παρά δε τις επίμονες προσπάθειες, που καταβλήθηκαν από την πλευρά του Δ.Σ. της Ε.Π.Η.Ε.Α. και του συνδικαλιστικού εκπροσώπου η ιδιοκτησία της εφημερίδας αρνείται να ανακαλέσει την απόλυση του.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης υπερασπίζοντας το δικαίωμα στην εργασία, επισημαίνει προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν πρόκειται να μείνει απλός θεατής των γεγονότων. Δηλώνει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι θα αντιταχθεί στο κλίμα φοβίας και ανασφάλειας, το οποίο καλλιεργείτε από την εργοδοσία και θα περιφρουρήσει τα εργασιακά δικαιώματα των μελών της Ε.Π.Η.Ε.Α. και πριν απ' όλα το δικαίωμά τους στην εργασία.
Γι' αυτό σε μια πρώτη αντίδραση για όλα τα παραπάνω, σε έκτακτη συνεδρίασή του σήμερα, το Δ.Σ. αποφάσισε την κήρυξη 48ωρης απεργιακής κινητοποίησης των Διοικητικών υπαλλήλων για την Δευτέρα και Τρίτη, 6 και 7 Ιουνίου, ζητώντας:
· Την άμεση ανάκληση της απόλυσης του συναδέλφου.
· Το πάγωμα των απολύσεων.
· Την αποκατάσταση ομαλών συνθηκών εργασίας.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Π.Η.Ε.Α. καλεί όλους τους συναδέλφους της εφημερίδας σε συνέλευση την Δευτέρα 6 Ιουνίου και ώρα 9 π.μ. στα γραφεία της εφημερίδας, για την κλιμάκωση των απεργιακών κινητοποιήσεων, που θα αποτελέσουν φραγή στις σχεδιαζόμενες απολύσεις της εργοδοσίας και την αποκατάσταση των ομαλών συνθηκών εργασίας.


Το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ Ε.Π.Η.Ε.Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια: