Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

Η ΕΤΙΤΑ για το STAR


STAR CHANNEL - EMAIL κ. Ι. ΠΑΠΑΜΙΧΑΛΗ
Αθήνα, 22 Ιουνίου 2011 Αρ. Πρωτ: 1330
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σε συνεδρίασή του το έκτακτο απεργοδικείο του STAR CHANNEL υπό την προεδρία του κ. Ισίδωρου Παπαμιχάλη Διευθυντή προσωπικού του σταθμού και την καθοδήγηση του κ. Κυριακόπουλου Πάνου Διευθύνοντα Σύμβουλο του σταθμού, προχώρησε στο εξής απίστευτο ανακοινωθέν:
…………………………………………………
From: Papamichalis Isidoros Sent: Tuesday, June 21, 2011 7:22 PM To: All Star Subject: Ανακοίνωση

Όπως είναι γνωστό, από τις αρχές του τρέχοντος έτους η ΕΤΙΤΑ και η ΠΟΣΠΕΡΤ έχουν αποδυθεί σε μια σειρά από αλλεπάλληλες απεργιακές κινητοποιήσεις που μεθοδεύονται με τρόπο αντίθετο στο νόμο. Συγκεκριμένα, από τις αρχές του 2011 η ΕΤΙΤΑ έχει κηρύξει περισσότερες από επτά (7) απεργίες / στάσεις εργασίας (δηλ. σχεδόν μία κάθε μήνα) για τις οποίες δεν τηρεί την τετραήμερη προθεσμία προειδοποίησης που προβλέπει ο νόμος. Η εταιρία μας έχει προσφύγει δικαστικά κατά όλων των ως άνω κινητοποιήσεων και όλες έχουν κηρυχθεί παράνομες ακριβώς για το λόγο της μη τήρησης της τετραήμερης προθεσμίας προειδοποίησης. Ακολουθείται μάλιστα η (επίσης παράνομη) μεθόδευση, όταν δημοσιεύεται η δικαστική απόφαση που κηρύσσει παράνομη την απεργία της ΕΤΙΤΑ, να κηρύσσει αμέσως απεργία η ΠΟΣΠΕΡΤ, επίσης παράνομα και χωρίς τη νόμιμη προειδοποίηση. Είναι αυτονόητο ότι η μεθόδευση αυτή των ΕΤΙΤΑ και ΠΟΣΠΕΡΤ καταστρατηγεί το νόμο και αποσκοπεί στο να ματαιώσει την εφαρμογή των δικαστικών αποφάσεων που εκδίδονται.
Σύμφωνα με το νόμο, η συμμετοχή σε παράνομη απεργία εξομοιώνεται με οικειοθελή αποχώρηση από την υπηρεσία και πάντως αποτελεί νόμιμο λόγο καταγγελίας της σύμβασης εργασίας.
Η εταιρία θεωρεί ότι, λόγω των αλλεπάλληλων δικαστικών αποφάσεων που έχουν εκδοθεί από τα δικαστήρια, το προσωπικό δεν δικαιολογείται να αγνοεί ότι είναι παράνομη κάθε απεργία ή στάση εργασίας για την οποία δεν έχει τηρηθεί η τετραήμερη προθεσμία προειδοποίησης. Ως εκ τούτου η εταιρία επιφυλάσσεται να ασκήσει κάθε νόμιμο δικαίωμα.
Τα ανωτέρω ισχύουν και για τη στάση εργασίας που προκήρυξε σήμερα η ΕΤΙΤΑ για αύριο 22/6/2011.
Εκ της Διοικήσεως
……………………………………..
Κύριοι της Διεύθυνσης του STAR CHANNEL,
Έχετε αντιληφθεί ότι οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ είναι στο δρόμο; Έχετε αντιληφθεί ότι όλη η χώρα είναι στο δρόμο; Έχετε αντιληφθεί ότι στις εποχές που έρχονται όποιος τόλμησε ή θα τολμήσει να αγγίξει εργαζόμενο που αγωνίζεται για την αξιοπρέπειά του και το μέλλον των παιδιών του, ο λαός θα τον τιμωρήσει πολύ αυστηρά;
Αφήστε λοιπόν τις απειλές και την τρομοκρατία προς τους εργαζόμενους. Αφήστε λοιπόν τους εργαζόμενους στον δίκαιο αγώνα τους και σταματήστε τους εκφοβισμούς εναντίον τους. Οι εποχές που τους φοβίζατε πέρασαν.

για το ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια: