Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

Η αποστολή στη Γάζα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.) καταδικάζει τις απειλές που εξαπέλυσε η κυβέρνηση του Ισραήλ εναντίον δημοσιογράφων, οι οποίοι θα καλύψουν την ανθρωπιστική νηοπομπή με προορισμό το λιμάνι της Γάζας.

Μεταξύ άλλων, ο διευθυντής του γραφείου Τύπου της ισραηλινής κυβέρνησης, Oren Helman, απειλεί ευθέως τους ξένους δημοσιογράφους με δεκαετή απαγόρευση εισόδου στο Ισραήλ και κατάσχεση του εξοπλισμού τους.
Η Π.Ο.Ε.ΣΥ. συμμερίζεται την ανησυχία διεθνών ενώσεων δημοσιογράφων ότι οι απειλές της ισραηλινής κυβέρνησης θέτουν σημαντικά ερωτήματα για τη δέσμευση του Ισραήλ στους κανόνες της ελευθεροτυπίας.
Η Π.Ο.Ε.ΣΥ. καλεί την ελληνική κυβέρνηση και τους διεθνείς οργανισμούς να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των δημοσιογράφων, που θα θελήσουν να καλύψουν την ανθρωπιστική αποστολή. Σημειώνει επίσης ότι η ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών –με με την οποία καλεί τους Έλληνες πολίτες να μην συμμετάσχουν στην ανθρωπιστική αποστολή- εκθέτει σε κίνδυνο τη ζωή Ελλήνων πολιτών και των δημοσιογράφων που θα επιβαίνουν στα πλοία του «Στόλου της Ελευθερίας ΙΙ».
Υπενθυμίζεται ότι οι τρεις Έλληνες δημοσιογράφοι που κάλυψαν την περσινή ανθρωπιστική αποστολή του Στόλου της Ελευθερίας, δέχθηκαν απειλές για τη ζωή τους, προπηλακίστηκαν και φυλακίστηκαν από τις ισραηλινές αρχές, ενώ τους κατασχέθηκε δημοσιογραφικός εξοπλισμός μεγάλης αξίας.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ της Π.Ο.Ε.ΣΥ.




Με την παράκληση να αναρτηθεί, να μεταδοθεί και να δημοσιευθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: