Πέμπτη, 3 Δεκεμβρίου 2009

Πάρτε άμεσα θέση για τις 17 Δεκέμβρη


Με ανακοίνωσή του το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ τονίζει ότι:Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει τις απολύσεις και τις επαπειλούμενες απολύσεις σε ιδιωτικούς ραδιοσταθμούς, με πρόσχημα «επιχειρηματικές αναδιαρθρώσεις, που επιβάλλει η οικονομική κρίση» και θα αντιδράσει δυναμικά στα σχέδια της εργοδοσίας.
Με αφορμή τη διατάραξη των εργασιακών σχέσεων, που εμφανίζεται στο χώρο των ΜΜΕ, το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ επισημαίνει ότι, σύμφωνα με το Άρθρο 4, παράγραφοι α΄ και β΄, του Κώδικα Δεοντολογίας, ο δημοσιογράφος οφείλει:
α. «Να στηρίζει και να ενισχύει τις δραστηριότητες της συνδικαλιστικής του οργάνωσης, που αποσκοπούν στη βελτίωση των όρων αμοιβής και απασχόλησης στα Μ.Μ.Ε.».
β. «Να αποκρούει στο χώρο εργασίας του κάθε απόπειρα περιστολής των εργασιακών δικαιωμάτων ή παραβίασης των κανόνων δεοντολογίας».
Κατά συνέπεια, απαγορεύεται η κάλυψη των κενών, που δημιουργούνται από τις απολύσεις, με την εργασία άλλων συναδέλφων, οι οποίοι εργάζονται στο ίδιο ΜΜΕ ή σε Μέσον που ανήκει στον ίδιο επιχειρηματικό όμιλο, αλλά και αλλού, με ή χωρίς αμοιβή.ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Kαλά τα λέει το καταστατικό, αλλά αν δεν πάρετε απόφαση για κινητοποιήσεις οργανωμένες (και όχι ρεμπέτ ασκέρι, όπως με τους συμβασιούχους που δεν ήρθατε ούτε στην πορεία) και σε συντονισμό με άλλους κλάδους, τότε θα φαίνεται ότι "μαλώνετε" τους συναδέλφους, αποφεύγοντας το πρόβλημα.
Πάρτε άμεσα θέση για την απεργία στις 17 Δεκέμβρη, που οργανώνουν συνδικάτα στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα για αντίστοιχα προβλήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: