Πέμπτη, 3 Δεκεμβρίου 2009

Ούτε φωνή, ούτε ακρόαση...


ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΤΗΣ ΕΡΤ
Οι συμβασιούχοι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ, επέδωσαν σήμερα στα μέλη του Δ.Σ. της ΕΡΤ φάκελο με ενημερωτικό υλικό για το πρόβλημα των 1300 συμβασιούχων .
Στη σημερινή ημερησία διάταξη του Δ.Σ. δεν υπήρχε το θέμα των συμβασιούχων!
Στην παράταση των συμβάσεων έργου που ανακοίνωσε το Υπ. Εσωτερικών δεν αναφέρεται πουθενά η περίπτωση της ΕΡΤ που ούτως ή άλλως δεν εμπίπτει στους όρους που θέτει το ν/σ.
Απομένουν 29 ημέρες ως την λήξη των τελευταίων συμβάσεων.
Νέα ανοιχτή συνάντηση της επιτροπής συμβασιούχων δημοσιογράφων την Τρίτη


Επισυνάπτουμε κείμενο των συμβασιούχων
Ούτε φωνή, ούτε ακρόαση...
Η παράταση της αγωνίας διαδέχθηκε την αρχική ανακούφιση σήμερα, όταν μαθαίνοντας το περιεχόμενο του νομοσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών για τους συμβασιούχους έργου περί παράτασης των συμβάσεων για κάποιους μήνες, ματαίως αναζητήσαμε έστω και μια αναφορά στους εργαζόμενους της ΕΡΤ.
Το περιβόητο «φιλί της ζωής» - όπως προκύπτει από τα σημερινά ρεπορτάζ – θα δοθεί στους συμβασιούχους υπηρεσιών του Δημοσίου, ΚΕΠ, ΟΤΑ κλπ, ενώ οι είλωτες της ΕΡΤ θα συνεχίσουν να ψυχορραγούν, (ως πότε αλήθεια;) με δεδομένο ότι οι συμβάσεις 1.100 από αυτούς λήγουν στις 31-12-09, ενώ άλλοι 200 βρίσκονται ήδη εντός–εκτός Ραδιομεγάρου, αφού οι συμβάσεις τους δεν ανανεώθηκαν ποτέ μετά την τρίμηνη διακοπή του καλοκαιριού. (Οσο βέβαια ήταν απαραίτητοι για να βγουν προεκλογικά οι εκπομπές που εργάζονταν, κλήθηκαν να δουλέψουν, δωρεάν εννοείται).

Η αλήθεια είναι ότι η περιβόητη δημόσια διαβούλευση στην περίπτωσή μας διόλου διαφωτιστική δεν αποδείχθηκε. 27 ημέρες πριν λήξουν οι συμβάσεις μας και μας δείξουν οριστικά την έξοδο από την ΕΡΤ, ουδείς είναι σε θέση, ή ...σε διάθεση να μας ενημερώσει για τις προθέσεις (της κυβέρνησης; Της διοίκησης;) σε σχέση με τη δημόσια τηλεόραση.

Οσο για το νέο ΔΣ της ΕΡΤ; Ελπίζουμε τα μέλη του να κατανοήσουν πόσο σημαντικό αλλά και επείγον ως προς την επίλυσή του είναι το θέμα των συμβασιούχων, γι αυτό άλλωστε τους παραδώσαμε και φάκελο με τις θέσεις και τις προτάσεις των συμβασιούχων δημοσιογράφων. Αν κρίνουμε, πάντως, από την ημερησία διάταξη (που ορίζεται από τον απερχόμενο πρόεδρο) πιο επείγοντα κρίνονται τα θέματα της Eurovision, των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων, του Μουντιάλ κλπ. Τα συναρμόδια υπουργεία και το νέο ΔΣ της ΕΡΤ, ας λάβουν υπόψη τους ότι θα έχουν την ουσιαστική ευθύνη για όσα συμβούν στη Δημόσια Τηλεόραση από την 1-1-2010 (1.300 δημοσιογράφοι, τεχνικοί και διοικητικό προσωπικό άνεργοι, και το ενημερωτικό πρόγραμμα της ΕΡΤ στον αέρα).

Οσο για τον υπηρεσιακό – απερχόμενο πρόεδρο, όπως όλα δείχνουν θα κοιτάζει τις εξελίξεις από το Φάληρο...


Από το blog των συμβασιούχων: O Υπουργός Πολιτισμού Παύλος Γερουλάνος σε συνάντηση με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες στην αίθουσα των δημοσιογράφων στη Βουλή όταν ρωτήθηκε για το θέμα των συμβασιούχων δήλωσε ότι περιμένει από τη νέα διοίκηση της ΕΡΤ να παραδώσει μια λίστα με τον αριθμό των συμβασιούχων που κρίνει η νέα διοίκηση απαραίτητη για τη συνέχιση της λειτουργίας. Αν αυτή η λίστα δεν υπερβαίνει τον περσινό αριθμό συμβασιούχων, ο ΥΠ.ΠΟ. θα εισηγηθεί θετικά στο υπουργικό συμβούλιο τον αριθμό των συμβάσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: