Τρίτη, 29 Δεκεμβρίου 2009

Για να τηρηθούν τα αυτονόητα!!


φωτο έξοδος κινδύνου, κλειδωμένη με αλυσσίδα και λουκέτο!!


Σε εξέλιξη βρίσκεται το θέμα της επίλυσης του προβλήματος που δημιουργήθηκε με το κλείδωμα των εξόδων ασφαλείας στην ΕΡΤ, ταυτόχρονα με τις κύριες εισόδους πλην της κεντρικής, γεγονός που συνιστά παρανομία και παράβαση των κανόνων πυροπροστασίας-πυρασφάλειας και αντισεισμικής προστασίας. Αναμένεται να λυθεί άμεσα, διαφορετικά οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες.

Την Τετάρτη 23/12/2009 πρωτοκολλήθηκε σχετικό έγγραφο με αριθμό πρωτοκόλλου 20948 και με αποδέκτες τον Τ. Καλημέρη διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΡΤ ΑΕ, τον Γ. Υφαντή οικονομικό διευθυντή και το γραφείο ασφαλείας της ΕΡΤ, από τους εργαζόμενους στη γενική διεύθυνση πολυμέσων (ίντερνετ) που δεν είναι μόνο δημοσιογράφοι, αλλά και άλλες ειδικότητες, ενώ την επομένη στάλθηκε από μέλος της ΕΣΗΕΑ σχετική επιστολή-αίτημα παρέμβασης, προς την ΕΣΗΕΑ και την ΠΟΕΣΥ.
Όπως αναφέρει το συλλογικό κείμενο που πρωτοκολλήθηκε:
«Aξιότιμοι κύριοι
Όπως ήδη γνωρίζετε, εδώ και καιρό είναι κλειδωμένες και μάλιστα με αλυσίδα οι πόρτες ασφαλείας στο κτήριο Γ, (γεγονός που συνιστά παρανομία) ενώ και ο φωτισμός τις νυχτερινές ώρες είναι ελλιπέστατος, με τα φώτα των διαδρόμων σβηστά και φωτισμό προερχόμενο μόνο από τις τουαλέτες στις άκρες των διαδρόμων.
Όπως διαπίστωσαν οι συνάδελφοι που εργάστηκαν στο Ίντερνετ, το Σάββατο και την Κυριακή 19 και 20 Δεκεμβρίου, εκτός από τις ήδη κλειδωμένες εξόδους ασφαλείας, κλειδώθηκε και η κανονική πόρτα εξόδου, που οδηγεί από το κτήριο Γ προς τον προαύλιο χώρο και parking, δηλαδή μεταξύ του κτηρίου Γ και της ψηφιακής τηλεόρασης.
Από μη επίσημη ενημέρωση αυτό αποδόθηκε στη μείωση του αριθμού των φυλάκων το Σαββατοκύριακο, στα πλαίσια περικοπών και στην ανάγκη αντιμετώπισης των αναγκών φύλαξης του χώρου.
Αντιλαμβάνεσθε ότι στην απευκταία περίπτωση εμφάνισης προβλήματος (πχ πυρκαγιά, σεισμός, κλπ) σε αντίστοιχες μέρες και ώρες εργασίας, οι συνάδελφοι που εργάζονται στον τρίτο όροφο, όπως εμείς, δεν θα έχουν έξοδο διαφυγής, αφού η πιο κοντινή είναι η κεντρική πύλη της ΕΡΤ, απόσταση που μετρήσαμε (μαζί με τις σκάλες) που αντιστοιχεί σε 400 βήματα.
Συνεπώς θα πρέπει άμεσα να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα, με γνώμονα την τήρηση των κανόνων ασφάλειας της εργασίας, όπως αυτοί ορίζονται από τη νομοθεσία, διαφορετικά θα πρέπει να κινηθούμε με κάθε νόμιμο τρόπο για την υπεράσπιση της σωματικής μας ακεραιότητας και της ζωής μας ακόμα, από ενδεχόμενους κινδύνους που από αμέλεια η αφέλεια η με «τάχατες» γνώμονα τις κατόπιν εορτής «τάσεις» και διαθέσεις οικονομίας».UPDATE
Άμεση ανταπόκριση υπήρξε σήμερα 29/12 με την ενημέρωση των εργαζομένων, να απευθύνονται σε συγκεκριμένες υπηρεσίες όταν διαπιστώνουν το πρόβλημα, ώστε να μένει ανοιχτή η πόρτα και τα φώτα σε όλη τη διάρκεια της βάρδιας σε Σαββατοκύριακα και αργίες, ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος εγκλωβισμού τους σε μια πιθανή δύσκολη κατάσταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: