Τρίτη, 1 Δεκεμβρίου 2009

Συντονισμός με όλους τους εργαζόμενους


φωτο αρχείου από την απεργία της 10 Δεκέμβρη 2008, μετά τη δολοφονία του Αλέξανδρου ΓρηγορόπουλουΠρος τα Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ και της ΠΟΕΣΥ 1/12/2009
Κοινοποίηση και στα κλαδικά σωματεία των ΜΜΕ

Αγαπητοί συνάδελφοι

η εργασιακή καθημερινότητα στον κλάδο μας, είναι γνωστό ότι δημιουργεί αρνητικές συνέπειες για τους συναδέλφους. Σχεδόν σε καθημερινή βάση γίνονται απολύσεις, βλαπτικές μεταβολές εργασιακών σχέσεων, καθυστερήσεις καταβολής δεδουλευμένων, κλεισίματα, ακρίβεια, πιέσεις για «εθελούσιες» αποχωρήσεις και άλλες ενέργειες σε βάρος των εργαζομένων (πχ. ΘΕΜΑ 989, City, ALTER, συμβασιούχοι ΕΡΤ, ΗΜΕΡΑ Πάτρας, ΑΝΤ1, δημοτικά ΜΜΕ, κλπ).
Το «προνόμιο» των καταστάσεων αυτών δεν περιορίζεται μόνο στον κλάδο μας, αλλά αποτελεί γενικευμένη κατάσταση με τάσεις επιδείνωσης.
Αρκετές πρωτοβάθμιες και δευτεροβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, έχουν ήδη αποφασίσει να συντονιστούν, ώστε να πραγματοποιήσουν απεργία στις 17 Δεκέμβρη, ενώ άλλες βρίσκονται σε καθεστώς συνεδριάσεων, ώστε να αποφασίσουν τη συμμετοχή τους, με περιεχόμενα αντίστοιχα των προβλημάτων που προαναφέραμε και βεβαίως με το μεγάλο θέμα της εισοδηματικής πολιτικής της κυβέρνησης.
Θεωρούμε ότι οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ δεν πρέπει να λείπουμε από μια τέτοια εξέλιξη και για αυτό σας καλούμε να πάρετε αποφάσεις κοινού βηματισμού του κλάδου μας με το συνολικό εργατικό κίνημα.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

Financial Crimes

Δεν υπάρχουν σχόλια: