Τετάρτη, 23 Δεκεμβρίου 2009

Απόλυση στο ΕΘΝΟΣ


Προς το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ

Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2009

Συνάδελφοι,


Μόλις πριν από λίγο, Τετάρτη στις 5 το απόγευμα, η συνάδελφος Δήμητρα Νικολάου με ειδοποίησε πως “έλαβε” ως “χριστουγεννιάτικο δώρο” την απόλυσή της από το “Έθνος”. Η απόλυση της κοινοποιήθηκε την Δευτέρα από την Διευθύντρια προσωπικού του “Πήγασου” Έλσα Αριστείδου και με το επιχείρημα -όπως η συνάδελφος μου ανέφερε- ότι έχει συμπληρώσει 25 χρόνια εργασίας και μπορεί να βγει σε πρόωρη σύνταξη. Όταν η συνάδελφος Δήμητρα Νικολάου είπε ότι δεν επιθυμεί να βγει σε πρόωρη σύνταξη, τότε η διευθύντρια προσωπικού της είπε ότι απολύεται.

Να σημειώσω ότι πριν ενάμιση περίπου χρόνο είχε τεθεί και πάλι θέμα απόλυσης της συναδέλφου από το “Έθνος” καθώς ο συνάδελφος Αντώνης Πρέκας ο οποίος είναι προϊστάμενος στο τμήμα όπου εργαζόταν επί σειρά ετών η Δήμητρα Νικολάου δεν ήθελε πλέον τη συνεργασία της. Με παρέμβαση του διευθυντή του “Έθνους” Γιώργου Χαρβαλιά και του ίδιου του εκδότη κ. Φώτη Μπόμπολα, η συνάδελφος που σήμερα απολύεται είχε μετατεθεί σε άλλο τμήμα, όπου εργαζόταν μέχρι και σήμερα.

Πρόκειται για μια ακόμα απόλυση συναδέλφου που εργάζεται για πολλά χρόνια στην εφημερίδα, γεγονός που κάνει τους συντάκτες να ανησυχούν. Θα παρακαλούσα για την άμεση παρέμβασή σας, προκειμένου να ανακληθεί η απόλυση της συναδέλφου.


Η Εκπρόσωπος των συντακτών του Έθνους

Ιωάννα Ηλιάδη

Δεν υπάρχουν σχόλια: