Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2009

ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΔΙΑΨΕΥΣΤΗΚΑΝ !


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Αγ. Παρασκευή, 28/12/2009
ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΔΙΑΨΕΥΣΤΗΚΑΝ !
Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,
Η Π.Ο.Σ.Π.Ε.Ρ.Τ. με αίσθημα ευθύνης εξάντλησε κάθε όριο διαλόγου με την διοίκηση, στην προσπάθειά της να εξασφαλίσει τη νομιμότητα της σύνθεσης της επιτροπής του άρθρου 3 και των άλλων επιτροπών. Ζητήσαμε την εφαρμογή του Γ.Κ.Π., που ρητά αναφέρει ότι οι εκπρόσωποι των εργαζομένων ορίζονται και ανακαλούνται από την Π.Ο.Σ.Π.Ε.Ρ.Τ. Την ίδια ώρα οι παλιοί γνωστοί συνδικαλιστές – συνεργάτες της διοίκησης Παναγόπουλου,
ακολουθούσαν μια επικίνδυνη πορεία…
Προς μεγάλη μας έκπληξη αποφασίστηκε η λειτουργία της επιτροπής με παράνομη σύνθεση,θέτοντας σε αμφισβήτηση τη νομιμότητα στη διαδικασία ανανέωσης των συμβάσεων. Τότεαναγκαστήκαμε να προσφύγουμε στη δικαιοσύνη. Θα προτιμούσαμε να μη χρειαζόταν. Δεν είχαμε όμως άλλη λύση.
Η απόφαση του δικαστηρίου μας δικαίωσε εκατό τοις εκατό. Το δίκαιο που αποδόθηκε από το δικαστήριο και που αποτελεί και δέσμευση του πρωθυπουργού της χώρας αλλά και της νέας κυβέρνησης, έπρεπε να το αποζητούν όλοι.Και το αποζητούσαν όλοι εκτός απ΄τις γνωστές «Κασσάνδρες» και τους προστάτες τους, που “περί άλλα ετυρβάζοντο”. Επιχειρούσαν να αποπροσανατολίσουν τους συναδέλφους,κινδυνολογώντας ασύστολα και αδιαφορώντας στην πράξη για τη λύση του προβλήματος.
Την ώρα που η Π.Ο.Σ.Π.Ε.Ρ.Τ. έδινε τον αγώνα υπέρ της νομιμότητας και υπέρ των συμβασιούχων συναδέλφων (διαβάστε τη συνημμένη δήλωση του εκπροσώπου της Π.Ο.Σ.Π.Ε.Ρ.Τ. στην επιτροπή του άρθρου 3), μερικά καλοπληρωμένα στελέχη της διοίκησης (golden boys), σε αγαστή συνεργασία με τους γνωστούς “ημετέρους” συνδικαλιστές (που επιδοκίμασαν την ανανέωση των συμβάσεων των golden boys), διέδιδαν ότι οι συνάδελφοι συμβασιούχοι, θα μείνουν χωρίς δουλειά και για πολλούς μήνες μάλιστα! Σήμερα τι έχουν να πουν;
Τώρα οι συνάδελφοι συμβασιούχοι γνωρίζουν ότι η επιτροπή του άρθρου 3 συγκροτήθηκε με νόμιμη σύνθεση και από τις 24.12.2009 συνεδριάζει χωρίς τον κίνδυνο χαρακτηρισμού των αποφάσεών της ως άκυρων.
Στο σημείο αυτό πρέπει να επισημανθεί ότι οι προτάσεις της Π.Ο.Σ.Π.Ε.Ρ.Τ. για την επίλυση του θέματος των συμβασιούχων, είχαν όλες ως προϋπόθεση ότι κανείς εργαζόμενος δε θα μείνει απροστάτευτος και χωρίς δουλειά.
Εφεξής ας γνωρίζουν όλοι, ότι δεν εξαρτώνται από κανένα λασπολόγο δήθεν συνδικαλιστή ή μη.
Στο παιχνίδι της λάσπης που διάλεξαν έπεσαν οι ίδιοι μέσα! Είναι ανακόλουθοι, ψεύτες, επικίνδυνοι.
Τι έχουν να πουν άραγε τώρα που η ομοσπονδία έλυσε το ζήτημα;
Ας το συνειδητοποιήσουν όλοι.
Η Π.Ο.Σ.Π.Ε.Ρ.Τ. είναι και θα είναι πάντα κοντά σε όλους τους εργαζόμενους συναδέλφους.
Θέλοντας τέλος να προσδιορίσουμε στον καλύτερο δυνατό βαθμό το στίγμα που θα αποτελεί για μας την αναφορά της δράσης μας στο θέμα των εργασιακών αναγκών και των αμοιβών, δηλώνουμε ότι θα σταθούμε στα ακόλουθα τρία σημεία που θεωρούμε κομβικά για την ανάπτυξη της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης. Πρώτο. Την υιοθέτηση του Α.Σ.Ε.Π., ως του μοναδικού φορέα επίλυσης των αναγκών της ΕΡΤ σε εργατικό δυναμικό. Δεύτερο. Την περικοπή των προκλητικών αμοιβών. Όποιοι κι αν τους απολαμβάνουν. Και ο νοών νοήτω.
Τρίτο. Το τέλος στις προσλήψεις συνταξιούχων σε οποιαδήποτε θέση και με οποιαδήποτε μεθόδευση. Την εποχή της ανεργίας των νέων είναι αδιανόητο να καταλαμβάνονται θέσεις του δημοσίου με συνταξιούχους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: